ALFA TV

Bajramski program od ranog jutra: Razgovori o tradiciji i običajima, zanimljivi gosti i dobra pjesma

Program tradicionalno započet s bajram-namazom

Detalj iz blagdanskog programa. Alfa TV

H. J. I.

10.4.2024

Gledatelji u BiH, ali i širom regije, prvog dana Ramazanskog bajrama mogu uživati u specijalnom programu na TV Alfa.

Program je  tradicionalno započet s bajram-namazom uživo iz Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu.

Posebno mjesto

- U tradiciji bosanskih muslimana ovaj praznik zauzima posebno mjesto. Od jutarnjih sati muški članovi porodica odlaze na sabah-namaz, a nakon toga klanjaju bajram-namaz, dolaze kući, čestitaju i obavljaju bajramske dužnosti. Zadovoljstvo nam je što ćemo i ovoga puta s dragim gostima razgovarati o našoj tradiciji i običajima, a uz lijepu tradicionalnu pjesmu i ovaj bajramski program bit će poseban – poručila je Irmela Šabanović, jedna od voditeljica programa.

TV Alfa će ugostiti i čuvare tradicije, izvorne umjetnike, dok će program započeti sa gostovanjem Resula efendije Alića.

Bh. mladost

- Naš bajramski program osvježit ćemo našom bh. mladošću, mladim i talentiranim momcima Eldinom Zoronjićem i Hazimom Mehmedićem. Nakon njih, u goste nam dolazi i Armin Muzeferija koji će govoriti o bajramskoj tradiciji u njegovoj porodici, ali i posebnoj emociji koju imaju njegove pjesme. Članovi Udruženja „Bosni u amanet“ potrudili su se da bosanska pjesma sevdalinka zauzme posebno mjesto u našem programu – istakla je voditeljica programa Zerina Voloder.

Bajramsko druženje u programu TV Alfa bit će završeno u društvu Elmedina Eke Kadrispahića i Armina Čohodara, koji će obogatiti program svojim humorom, pozitivnom energijom, ali i dobrom pjesmom.

Ruskinja prihvatila islam

Jedna od gošća bit će i Ruskinja Ljudmila, koja je u Sarajevu postala Mila. Zbog ljubavi prema ovom gradu, postala je njegova stanovnica i ne kani ga napustiti kao ni islam koji je prihvatila i živi svim svojim bićem. Ljudmila Mila Babić je već deceniju stanovnik ovog grada, a za naš bajramski program govorit će o prihvatanju islama, tradiciji i običajima, ali i životu u našoj zemlji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.