NA SNIMANJU SERIJE

Istraga studija: Silvestre Stalone optužen da se rugao "ružnim" glumcima

"Dovedite lijepe mlade djevojke da budu oko mene", navodno je Stalonea rekao reditelju

Silvester Stalone. Hollywood Reporter

L. S. R.

10.4.2024

"Paramount" istražuje tvrdnje da je  Silvester Stalone (Sylvester Stallone) navodno koristio omalovažavajući jezik o glumcima iz pozadine na snimanju serije "Tulsa King", rekli su izvori za CNN.

"Kaca masti"

Studio istražuje tvrdnje koje su se prvi put pojavile na društvenim mrežama u kojima je Stalone optužen da je neke glumce koji su radili kao statisti na snimanju TV serije nazivao "ružnima", "kacom masti" i "debelim tipom sa štapom", tvrde dva izvora bliska seriji.

"Dovedite lijepe mlade djevojke da budu oko mene", navodno je Stalonea rekao reditelju serije, stoji u drugoj objavi na društvenim mrežama. 

Oba produkcijska izvora rekla su CNN-u da nisu podnesene službene žalbe protiv Stalonea ili reditelja. 

Krejg Zisk (Craig), reditelj i izvršni producent "Tulsa Kinga", rekao je za TMZ da "nisu izrečene takve uvrede".

Čini se da su objave na društvenim mrežama s pojedinostima o optužbama potjecale iz Facebook grupa o iskustvima glumaca na snimanju "Tulsa Kinga", ali su dospjeli u javnost kada je televizijska scenaristica Džuli Benson (Julie) na X-u podijelila navodne snimke zaslona. Iako ne radi na "Tulsa Kingu", Benson je rekla da je za optužbe saznala od prijatelja koji radi kao statist u seriji.

Dala sam ostavku zbog očito toksičnog okruženja

Benson je također izjavila da je agent za statiste prestao raditi na seriji, podijelivši snimku zaslona e-pošte za koju se čini da je napisala agentica za casting  Rouz Lok (Rose Locke).

- Dala sam ostavku zbog očito toksičnog okruženja u koje mi nije bilo ugodno staviti sebe ili pozadinske umjetnike -  navodno je napisala.

Stvar se sada istražuje kroz intervjue s glumcima i ekipom dok se produkcija nastavlja, prema oba izvora upoznata s trenutnom situacijom. Nedavno je počelo snimanje druge sezone i istraga ni na koji način ne mijenja planove snimanja, rekao je jedan izvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.