FRANCUSKI PREDSJEDNIK

Snima se serija o Makronovima: Kako su se zavoljeli učenik i 25 godina starija profesorica

Holivudske zvijezde Rajan Gosling i Džulija Roberts trebale bi se naći u glavnim ulogama

Emanuel i Brižit Makron. Facebook

E. Ag.

22.4.2024

Šuška se da bi život francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron, 46) sa suprugom Brižit (Brigitte, 71) uskoro mogao da se ekranizuje. Holivudske zvijezde Rajan Gosling (Ryan) i Džulija Roberts (Julia) trebale bi se naći u glavnim ulogama, u televizijskoj dramatizaciji njihove veze koja je započela dok mu je ona bila profesorica u srednjoj školi.

Glavne uloge

Najstarija francuska filmska producentska kuća Gaumont,objavila je da radi na šestodijelnoj drami o odnosu predsjednika i njegove supruge Brižit. Glavne uloge još nisu odabrane, ali tokom rasprave o produkciji na mreži BFM TV, Roselin Bašalot, bivša francuska ministrica kulture, predložila je glumce koje bi voljela da vidi u glavnim ulogama.

- Odmah sam pomislila na Rajana Goslinga jer sam otkrila da postoji fizička sličnost između Emanuela Makrona i njega. A mislila sam i na Džuliju Roberts - rekla je.

Gaumont nije objavio datum kada će serija biti prikazana, ali je rekao da radi na drami koja bi pratila vezu Emanuela i Brižit. Napisat će je francuski scenaristi Benedikt Čarls i Olivier Popanu, a svaka epizoda će trajati 45 minuta.

- Brižit Makron je fascinantan lik, htjeli smo joj pristupiti na romantičan, gotovo melodramatičan način, zbog romantičnog duha njene sudbine - rekla je Čarls u intervjuu za Le Figaro.


Svaka epizoda će trajati 45 minuta. Facebook

Priča će započeti 1992. godine kada je 15-godišnji Makron na pozorišnoj radionici upoznao svoju buduću suprugu, koja je tada imala 39 godina, a gledaoce vodi sve do današnjih dana. Makron je imao 29, a Brižit 54 godine kada su se vjenčali 2007. Deset godina kasnije, postao je predsjednik.

Udata učiteljica

Privatni život aktuelnog francuskog šefa države obično je zabranjen za francusku televiziju i kinematografiju, a Bačelot je rekla da se osjeća nelagodno zbog te ideje. Ipak, priznala je da će, ako se drama bude emitovala, biti jedna od prvih koja će je pogledati.

Brižit je bila udata učiteljica drame u školi Catholic Providence u Amiensu kada je upoznala budućeg predsjednika. Njihova veza je izazvala kontroverze u provincijskom gradu na sjeveru Francuske i dovela do toga da su Makronovi roditelji, oboje jlekari, poslali njega u Pariz na školovanje u šestom razredu. Godine 2006. Brižit se razvela od svog supruga, bankara Andre-Luisa Auziera, i udala se za Makrona godinu kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.