ISKORISTILA PRILIKU

Anđelina Đoli pokazala novu tetovažu: Crtež između grudi ima moćno značenje

Ovaj motiv tetovaže je veoma popularan

Anđelina Đoli s kćerkom Vivijen - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

17.6.2024

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) bila je sinoć na dodjeli Toni nagrada u Njujorku, s kćerkom Vivijen s kojom je producirala mjuzikl „The Outsiders“, koji je bio nominovan u 12 kategorija. Glumica i njena nasljednica napravile su pravi bum svojim stajlinzima, a poznata mama otkrila je na sinoćnjem događaju novu tetovažu.

Ovaj motiv tetovaže je veoma popularan i ima sljedeće generalno značenje: simbolizuje slobodu i metaforički predstavlja težnju ka višim ciljevima i nesputanost duha. Možda za Anđelinu ima još neki smisao.

Glumica koja je bila nominovana za koprodukciju adaptacije romana „The Outsiders“ iz 1967. godine, autorice S. E. Hinton, po čijem dijelu je rađen i istoimeni film Frensisa Forda Kopole iz 1983. godine, veliki je ljubitelj tetovaža. Podsjetimo, njena kćerka Vivijen bila joj je asistentica na tom umjetničkom projektu.

Anđelina Đoli koja je sinoć predstavila ovakav stil, pokazala je u aprilu na premijeri mjuzikla „The Outsiders“ na Brodveju još jednu tetovažu. Glumica ima veliki broj crteža na tijelu, a odnedavno na unutrašnjoj strani njene ruke piše: "Stay Gold", odnosno u prijevodu „ostani vjeran sebi“, što je inače rečenica iz spomenutog mjuzikla.

Istu tetovažu ima i autor scenarija i muzike Džastin Levin koji je tada pozirao sa glumicom i njenom kćerkom.

Glumica je u avgustu prošle godine kolekciji svojih tetovaža dodala i crteže na srednjim prstima. Tattoo majstor kojem je ukazala povjerenje Mr. K rekao je da tetovaže nemaju veze s Bredom Pitom odnosno da na glumicinim rukama ne piše "odje*i, Brede Pite" kako su fanovi pretpostavljali.

Đoli na srednjim prstima ruku ima "mali bodež koji izgleda kao da probada kožu". Holivudska zvijezda je veliki ljubitelj noževa, ima kolekciju ovih predmeta, a 2008. izjavila je ta zbirka ima veze sa porodičnom tradicijom kao i da ju je majka vodila da kupe bodeže kada je glumica imala 11 odnosno 12 godina, piše Page six.

- Nisu to potpuno novi oštri noževi iz prodavnice. To su starinski prekrasni noževi iz drugih zemalja i zaključani su u kutiji tako da ih moj sin ne dira - rekla je Anđelina Đoli 2003. za ABC News.

Glumica je imala i tetovažu posvećenu bivšem suprugu Bredu Pitu, sumnja se da je uklonila taj crtež. Podsjetimo, Đoli i Pit bili su u braku od 2014. do 2019. Imaju šestero dece, Šarlot, Noksa i Vivijen, Medoksa, Paksa i Zaharu. Sva djeca osim Noksa odrekla su se očevog prezimena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.