Fergie prvi put javno progovorila o svojoj ovisnosti o metamfetaminu

Avaz.ba
07.12.2017 18:59
A
A
A

Progovoriti o najtežim borbama za svaku je osobu teško, a naročito onima koji su svakodnevno pod povećalom javnosti i medija. 

Tako je pjevačica Fergi (Fergie), nakon što se rastala od glumca Džoša (Josha) Duhamela, prvi put javno progovorila o svojoj ovisnosti o metamfetaminu.

Pjevačica je priznala za britanski iNews kako joj je to uzrokovalo zdravstvene probleme.

- Patila sam od psihoze i demencije uzrokovane tim hemikalijama. Halucinirala sam na dnevnoj bazi. Trebala je proći godina dana od prestanka konzumiranja droge da se mozak iščisti od hemikalija pa da mi se prestanu priviđati stvari. Znala sam sjediti, a onda bih ugledala pčelu ili zeca kako trči - priznala je Fergi, otkrivši kako je iz toga svega ipak nešto i naučila.


- Drogiranje je bilo zaista zabavno... sve do trena dok nije više bilo zabavno. No, znate što, sretna sam i zahvalna na danu kada mi se to dogodilo zahvaljujući unutarnjoj snazi, vjeri i želji za nečim boljim - izjavila je pjevačica.

Bivša članica grupe Black Eyed Peas nada se kako će svojim otvorenim priznanjem, da je bila ovisna o drogama, uspjeti pomoći i drugima u njihovoj borbi jer, kako je svojedobno rekla, ovisnost je bila 'njen partner s kojim je bilo jako teško raskinuti sve veze'.

- Puno sam se preispitivala zašto sam upala u sve to. Droga stvara ovisnost, no nisam znala zašto sam uopće krenula eksperimentirati s time. Naučila sam potiskivati osjećaje - kazala je Fergi.

U septembru ove godine Fergi i Džoš (Josh) Duhamel u zajedničkoj su objavi za medije svijetu otkrili kako su se rastali, no, naglasili su, i dalje će se zajednički skrbiti za četverogodišnjeg sina Aksela Džeka (Axla Jacka).

Više o:

Fergie