JET SET

U Njemačkoj će dugo pamtiti Šerifov koncert: Prikupljao se novac za Dalal, zapjevao i osmogodišnjak

Bato ŠIŠIĆ

10.12.2017

Jedan od najstarijih bh. klubova u njemačkoj pokrajini Hessen, KSZ BiH iz grada Hanaua, organizirao je muzičko veče ,u sklopu koje je nastupao najpopularniji pjevač BiH i regiona Šerif Konjević.

Šerif je ovim nastupom još jednom potvrdio da je jedinstven, da mu po pjesmi i glasu nema ravnog, a brojna publika, njih više od 700, bili su itekako zadovoljni nastupom, kako mnogi vole da kažu za Šerifa, bh. Pavarotija.


Elvira Muminović sa popularnim Konjevićem

Kulturno-umjetnički dio programa bio je popunjen nastupom folklorne sekcije KUD BiH Hanau, a te večeri prikupljala se i dobrovljna novčana pomoć za liječenje male Dalal.


Efendija Adem sa Elvirom Muharemovićem i Almirom Zukorlićem

Onako kako je bilo vrelo i uzbudljivo u dvorani, isto tako je bilo i u bekstejdžu, ali i iza bekstejdža. Mnogi Šerifovi poznanici i prijatelji željeli su da progovore koju s njim, a Šerif je za sve njih imao vremena, lijepu riječ i osmijeh.

Najviše se opet obradovao susretu sa braćom Šiljević, Ifetom i Fadilom kao i Saletu.


Sale, Fadil i Ifet Šiljević sa Konjevićem

- Ne viđamo se često, ali kada se sretnemo, onda to baš bude lijepo druženje. Naša glavna tema su automobili, pa možemo satima o tome da pričamo - rekao nam je Šerif, koji je poznat po tome da je zaljubljenik u dobre automobile.


Veseli Bosanci

Među mnogobrojnim posjetiocima bili su Ismet Velagić, Ervin Kandić i Osman Nuhanović, a ovaj posljednji je zaista veliki fan Šerifa i njegovih pjesama, pa nam je tako rekao da sljedeće godine želi da mu Šerif pjeva na njegovom rođendanu.


Vrijedne članice KSZ BiH Hanau: Merima, Iza, Sedija, Ziza, Vesna i Semira

Vole ga i najmlađi

Ispred BKC Offenbach koncert Šerifa Konjevića u Hanau sa velikim zadovoljstvom pratili su i sekretar IZ BNJ efendija Adem sa prijateljima iz BKC Offenbach Elvirom Muharemovićem i Almirom Zukorlićem.


Šerif i osmogodišnji Avdi

Prepuna dvorana u kojoj je pjevao Konjević

Posebno zanimljiv susret bio je sa osmogodišnjim Avdijem koji jednostavno obožava Šerifa i njegove pjesme, a čak je na oduševljenje kako samog Šerifa isto tako i mnogobrojnih posjetilaca, sa Šerifom na bini otpjevao dio jedne njegove pjesme.


Predsjednica KUD-a BiH Hanau Elvira Muminović na kraju se zahvalila Šerifu na odlično obavljenom poslu, a sam Šerif je još jednom dokazao i pokazao kako mu za sada nema ravnog na balkanskom muzičkom nebu.

Te večeri sa Šerifom binu u Hanau dijelila je i poznata pjevačica u dijaspori Advina Begić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.