JET SET

Viki Miljković zbog ozbiljne bolesti sina preživjela pakao: Nije mogao da stane na noge!

Avaz.ba

20.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Viki Miljković na estradnoj sceni Srbije traje više od 20 godina. Za to vrijeme publici je ponudila brojne hitove, a njena životna priča pomalo je nesvakidašnja.

Od djevojčice iz Niša, koja je rođena 1974. godine, postala je školovana pjevačica. U Prištini je završila Muzičku akademiju. Presudan trenutak za njenu karijeru dogodio se početkom devedesetih. Kada je Marina Tucaković čula kako Viki pjeva počela je da plače i rekla da će joj pomoći da snimi prvi album.

Kasnije je upoznala harmonikaša Dragana Taškovića Tašketa i sa njim započela vezu. Roditelji nisu bili za njihovu ljubav jer je on prije Viki već imao jedan brak. Ipak su se vjenčali i dobili sina Andreja. Uživala je u roditeljstvu i uspješnoj karijeri, ali 2015. godine kreće pravi pakao za nju kao majku. Sin joj se ozbiljno razbolio.

- Andrej je nekoliko dana imao temperaturu koju nikako nismo mogli da skinemo sirupima, kupanjem, rakijskim oblogama... Nije pomogao nijedan zvanični ili bapski lijek. Išli smo kod ljekara, uradili analize krvi i to je trajalo nekoliko dana, a onda je temperatura spala i to je bilo prvo veče da je Andrej normalno spavao. Taman kada sam pomislila da je sve prošlo, probudio me njegov plač: zapomagao je kako ne može da stane na noge. Ti trenuci su bili strašni - ne ponovilo se - ispričala je Viki. Dječaku je ustanovljen mišićni spazam i to zbog virusa koji je "podivljao"u tijelu djeteta.

Ipak, sin se izliječio i sada je zdrav dječak od 10 godina. Iako je taj period bio težak za nju, prije izvjesnog vremena joj se dogodila velika porodična tragedija - pjevačici je preminuo otac. Njegovu smrt i dan danas ne može da prežali, jer je za njega veoma bila vezana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.