JET SET

„Atentat na Đanija Versaćea" s atraktivnom Penelopom Kruz

Kruz: U ulozi Donatele Versaće

Piše: E. S.

22.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Drugi nastavak Foxove nagrađivane franšize „Američka krimi priča", pod nazivom „Atentat na Đanija Versaćea“, počet će se emitirati na Foxu u utorak, 23. januara, u 22 sata. Prva sezona osvojila je devet Emi nagrada, Zlatni globus, BAFTA-u i brojne druge nagrade.  

Druga sezona, koju gledaocima Fox televizije donosi isti tim producenata, bavi se ubistvom čuvenog dizajnera i ikone stila Đanija Versaćea (Gianni Versace). Njegova smrt je svojevremeno uzdrmala modnu industriju i svijet poznatih, a priče o ubici i njegovim motivima dugo su bile važna tema u medijima.

Veliku pažnju u seriji izazvala je i slavna Španjolka Penelopa Kruz (Penelope Cruz), koja je oduševila publiku ulogom Donatele Versaće (Donatelle Versace), Đanijeve sestre.

Prva sezona popularne kriminalističke drame osvojila je simpatije publike, zbog čega producenti vjeruju da će i drugi dio imati jednak uspjeh.

S druge strane, Versaćeov dugogodišnji ljubavnik Antonio Diamiko (D'Amiko), kojeg u seriji utjelovljuje popularni pjevač Riki Martin (Ricky), izjavio je da serija neće imati ni trunke realnosti.

- Toliko toga je napisano i rečeno o ubistvu, s hiljadama pretpostavki, ali nijedna nije imala veze s istinom - rekao je Antonio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.