JET SET

Indira Levak u užem izboru za Evroviziju

Avaz.ba

5.1.2018

Hrvatsku već uveliko trese evrovizijska groznica. Indiri Levak, bivšoj pjevačici "Kolonije", ponuđeno je da predstavlja svoju zemlju na festivalu u Lisabonu.

Osim nje, u konkurenciji su Franka i Damir Kedžo. S obzirom na to da ni ove godine neće biti festivala "Dora", na kojem su ranije birali svog predstavnika, Radio-televizija Hrvatske je napravila najuži izbor kandidata. 

Za sada je najveći favorit Indira Levak, nekadašnja pjevačica grupe Kolonija.

Na ovaj način je izabran i prošlogodišnji predstavnik Hrvatske na Evroviziji Žak Houdek.

- Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem tu informaciju. Bilo je govora o tome da Indira ide na Evroviziju, ali ništa još konkretno - rekao je Miroslav Levak, pjevačicin suprug i njen menadžer, i dodao:



- Indira bi rado prihvatila ponudu da predstavlja Hrvatsku na "Pjesmi Evrovizije" u maju u Lisabonu. Evrovizija je izazov svim muzičarima. Predivna je priča predstavljati svoju zemlju na jednom takvom takmičenju - kaže Levak. 

Rok za konačnu odluku je početak marta, a pored bivše pjevačice "Kolonije", potencijalni favoriti su i Franka, čiji menadžer Siniša Bevanda nije htio to da komentariše, i Damir Kedžo.

- Sa nam nije niko kontaktirao, ali znam da Kedžo ima veliku želju ne samo da nastupa na Evroviziji već i da pobijedi - rekao je pjevačev menadžer Goran Bjelošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.