JET SET

Glumac Enis Bešlagić se ipak vraća na male ekrane: Biznis s čokoladama ostaje, glumit ću kad mi je zanimljivo

Bešlagić: Sad vladaju podjele na ove i one

Piše: E. BAKIĆ

10.1.2018

Samo nekoliko mjeseci nakon što je obznanio da napušta glumu i da se okreće biznisu, Enis Bešlagić promijenio je mišljenje. Odlučio je da se vrati na male ekrane, a to bi se trebalo desiti na proljeće.  

Bešlagić zajedno s producentom i voditeljem Joškom Lokasom radi na novom autorskom projektu, a u pitanju je kviz. Dok je trajala TV pauza, Bešlagić se bavio proizvodnjom i distribucijom čokolada.

Bolest društva

Kviz će biti sniman u produkciji Hrvatske radiotelevizije i trebao bi biti emitiran na prostoru cijele regije.

- Na proljeće bi trebalo početi snimanje i prvi put na našim prostorima se nešto takvo radi. Takmičari u studiju bit će publika, znači oni koji dođu da gledaju kviz faktički će se i takmičiti - pojašnjava Bešlagić.

Ističe da je kviz namijenjen svima, od sedam do 77 godina.

- Cilj nam je da zabavimo ljude, a toga nam nedostaje, jer danas se svi samo bave ko će kome i kako naškoditi. Sada vladaju podjele na ove, na one. Pratim ljude i vidim da imaju tu konstantnu depresiju, koju bar u nekoj mjeri kvizom želimo izliječiti. Mnogi će ovaj moj korak prokomentirati i reći kako to da mu je sad do smijeha i zezancije. Sve to govori da smo jednostavno svi uvučeni u tu bolest društva zvanu depresija i tako drugi nama najlakše vladaju – kaže Bešlagić.

Hrvatske „Zvjezdice“

Otkrio nam je da planira snimiti autorsku seriju, te da će biti dio hrvatskog muzičkog šoua „Zvjezdice“.

- Nadam se da ću se sve više baviti autorskim projektima, a s druge strane stoji i ovaj biznis s čokoladicama. Odlučio sam da radim autorske projekte, ali ću se i glumi vraćati projektima koji me zanimaju i koji zadovoljavaju moj umjetnički život – ističe Bešlagić.

Mrak je oko nas

- U proteklom vremenu sam dosta ponuda odbio. Ne želim da snimam projekte ratne tematike i mračne filmove, više bih volio nekih pozitivnih priča i komedije, jer je mrak svakako oko nas. Ovdje nema kuće koja nema neki svoj problem i svoju muku. Samo neka nije pretenciozno, bitno je da je komično, mi ćemo se truditi da ljude nasmijemo – pojašnjava Bešlagić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.