JET SET

Nakon niza skandala: Razveo se Harvi Vajnstin, supruzi višemilionska odšteta

( Twitter)

Avaz.ba

11.1.2018

Filmski producent Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein ), višestruko optužen za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, postigao je sa svojom doskorašnjom suprugom, modnom dizajnerkom Georginom Čapman (Georgina Chapman ), milionski sporazum o razvodu braka. 

Do raskida njihovog braka došlo je prije nekoliko dana, kada su oboje potpisali papire o razvodu. Harvi i Georgina su imali predbračni ugovor, prema kome je u obavezi da bivšoj supruzi isplati višemilionski iznos.

Prema pisanju New York Post-a, iznos poravnanja vrijedan je između 15 i 20 miliona dolara. Drugi mediji navode da je taj iznos bliži drugoj sumi.

Georgina je Vajnstina napustila još u oktobru prošle godine, u trenutku kada je protiv njega već postojalo više od 60 žena optužbi za seksualno zlostavljanje. Uslove razvoda par je dogovorio neposredno prije desetogodišnjice braka.

Vajnstinova imovina se procjenjuje na više od 240 miliona dolara, navodi britanski ''Sun''. On je, prije izbijanja skandala, bio bogatiji nego sada, budući da je, u međuvremenu, veliku svotu novca potrošio na advokate, privatne detektive i stručnjake za odnose sa javnošću.

Georgina Čapman je veoma ljuta i ogorčena na svog bivšeg supruga, koga smatra odgovornim za propast njenog biznisa. Od kako je izbio "Slučaj Vajnstin", glumice, manekenke i druge poznate javne ličnosti više ne žele da nose njene kreacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.