Manekenka Elizaveta Kuzmenko teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, paralizirana od vrata naniže

Avaz.ba
12.01.2018 14:35
A
A
A

Zvijezdi Catwalka, manekenki Elizaveti Kuzmenko (20) život se tragično promijenio nakon užasne saobraćajne nesreće u Los Anđelesu.

Manekenka je ostala paralizirana od vrata naniže, a postoji mogućnost i da nikad više neće moći samostalno disati. 

Nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći, kada se u vozilo Ubera zaletio pijani vozač Mercedesa.

Kuzmenko, koja je bila poznata pod nadimkom Bambi zbog svoje vitke figure, operirali su ozlijeđenu jetru, a slomljena joj je i gornja čeljust, prenose mediji.

Osim toga, u nesreći su stradali stilistica Inga Ševčenko (Shevchenko), fotografkinja Natalija Kordan (Natalia) i producent Eugen Efuni.

Natalia Kordan pretrpjela je veliko oštećenje glave i oka uz ozljede kralježnice i slomljena rebra. Ima slomljen kuk i trbušne rane.

Inga Ševčenko je pretrpjela cerebralno krvarenje, a njena majka Galina rekla je: 

“Ona ne razumije ni gdje se nalazi.” 

Producent Efuni još je u komi, izvještava Dejli Mejl.

Iako svi imaju zdravstveno osiguranje, bolnički su troškovi znatno veći od toga pa njihovi prijatelji očajnički traže novac za liječenje na stranici Gofundme, gdje stoji objašnjenje: 

“Tri prekrasne djevojke Natalija, Inga i Liz iz Ukrajine, uzele su Uber u Los Anđelesu tokom novogodišnje noći, kada se u njih zaletio pijani vozač. Kao posljedicu nesreće, sve su djevojke pretrpjele ozbiljne povrede kojih je previše za nabrajanje, ali su dovoljno ozbiljne da su ih bacile u komu. Sve tri su još uvijek u kritičnom stanju. Njihove porodice pokušavaju dobiti vizu kako bi mogle doći k njima. Očajnički im je potrebna finansijska pomoć za prijevoz, smještaj i medicinsku pomoć djevojaka. Molimo vas, pomozite tim djevojkama i njihovim porodicama da se zajedno okupe i izliječe.”