JET SET

Manekenka Elizaveta Kuzmenko teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, paralizirana od vrata naniže

Avaz.ba

12.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zvijezdi Catwalka, manekenki Elizaveti Kuzmenko (20) život se tragično promijenio nakon užasne saobraćajne nesreće u Los Anđelesu.

Manekenka je ostala paralizirana od vrata naniže, a postoji mogućnost i da nikad više neće moći samostalno disati. 

Nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći, kada se u vozilo Ubera zaletio pijani vozač Mercedesa.

Kuzmenko, koja je bila poznata pod nadimkom Bambi zbog svoje vitke figure, operirali su ozlijeđenu jetru, a slomljena joj je i gornja čeljust, prenose mediji.

Osim toga, u nesreći su stradali stilistica Inga Ševčenko (Shevchenko), fotografkinja Natalija Kordan (Natalia) i producent Eugen Efuni.

Natalia Kordan pretrpjela je veliko oštećenje glave i oka uz ozljede kralježnice i slomljena rebra. Ima slomljen kuk i trbušne rane.

Inga Ševčenko je pretrpjela cerebralno krvarenje, a njena majka Galina rekla je: 

“Ona ne razumije ni gdje se nalazi.” 

Producent Efuni još je u komi, izvještava Dejli Mejl.

Iako svi imaju zdravstveno osiguranje, bolnički su troškovi znatno veći od toga pa njihovi prijatelji očajnički traže novac za liječenje na stranici Gofundme, gdje stoji objašnjenje: 

“Tri prekrasne djevojke Natalija, Inga i Liz iz Ukrajine, uzele su Uber u Los Anđelesu tokom novogodišnje noći, kada se u njih zaletio pijani vozač. Kao posljedicu nesreće, sve su djevojke pretrpjele ozbiljne povrede kojih je previše za nabrajanje, ali su dovoljno ozbiljne da su ih bacile u komu. Sve tri su još uvijek u kritičnom stanju. Njihove porodice pokušavaju dobiti vizu kako bi mogle doći k njima. Očajnički im je potrebna finansijska pomoć za prijevoz, smještaj i medicinsku pomoć djevojaka. Molimo vas, pomozite tim djevojkama i njihovim porodicama da se zajedno okupe i izliječe.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.