JET SET

Zavirite u luksuzni dom Riki Martina i njegovog supruga

Avaz.ba

13.1.2018

Popularni pjevač Riki Martin (Ricky Martin) (46) ove sedmice se vjenčao sa slikarom Jwanom Yosefom (33) nakon manje od dvije godine veze. 

- Osjećaj je sjajan. Ne mogu ga opisati kao svog zaručnika. Ne mogu. On je moj suprug, moj muškarac - rekao je pjevač. 

Par je sada odlučio otvoriti vrata svog luksuznog doma na Beverli Hilsu. 

- Razmišljali smo o Njujorku ili Londonu i naposljetku zaključili da nam ovdje najviše odgovara. Nije nam trebalo dugo da se odlučimo. U tri dana smo pregledali preko 25 vila i odlučili se za ovu 'ljepoticu' - rekao je Riki za Architectural Digest. 

Par je odabrao modernističku rezidenciju od 11.000 četvornih metara, od kojih je 3.000 četvornih metara vila koju je 1953. osmislio arhitekt Gregori (Gregory) Ain za uglednog psihijatra Freda Feldmana i njegovu ženu Elejn (Elaine). 

Instagram

- Mi smo kuću malo preuredili po svojim zamislima, a najviše je doprinio moj suprug koji je veliki umjetnik. To je naše gnijezdo i smiruje nas provoditi slobodno vrijeme ovdje - kaže pjevač. 

Dodaje kako im je u svemu pomogao i dizajner interijera Nejt (Nate) Berkus (46), koji je poznato TV lice, a upoznali su ga preko zajedničkih prijatelja.

- Željeli smo da se ovaj dom svidi i našim sinovima kojima smo objasnili kako sada imaju dvojicu tata. Mislim da smo postigli udobnost i praktičnost, a djeci se najviše sviđa provoditi vrijeme u bazenu - kaže Riki.

Blizance Matea (Mattea) i Valentina (9) mu je rodila surogat majka, a s Jwanom bi htio jednoga dana imati i kćer.

- Sobu koja je bila predviđena za jogu, preuredili smo u Jwanov atelje za slikanje. Još moramo poraditi na mom muzičkom studiju - otkriva portorikanski pop pjevač. Dodaje kako ipak najviše vremena provode u prostranoj kuhinji jer obojica vole dobru hranu.

- Napravio sam i ormar iz snova. Moram priznati da je stalno u neredu, ali obožavam kako su stvari raspoređene u njemu. Mogao bih tu i prenoćiti - našalio se Martin pokazujući mnoštvo cipela i tenisica.

Par se prilikom pokazivanja vile nije ustručavao zagrliti i poljubiti pred kamerama, iako na javnim događanjima izbjegavaju nježnosti.

Javnost je za njihovo vjenčanje doznala sasvim slučajno, kad je Martin tokom premijere serije 'American Crime Story: Ubistvo "Giannija Versacea" u kojoj glumi D'Amica, dugogodišnjeg ljubavnika slavnog dizajnera, otkrio sretnu vijest.

- Izmijenili smo zavjete, zakleli se na sve što treba i potpisali sve potrebne papire - ispričao je pjevač te dodao kako su osim braka, sklopili i predbračne ugovore. 

Ipak, Enrike (Enrique) Martín Morales, kako se Martin zapravo zove, najavio je veliku proslavu vjenčanja.

- Bit će to tipičan trodnevna zabava: večera, ponovljena ceremonija, zabava i oporavak - zaključio je Riki. 

Portorikanski pjevač na svojoj je web stranici 2010. objavio da je homoseksualac.

- S ponosom mogu reći da sam homoseksualac i time sam blagoslovljen – napisao je tada Martin. 

Sa sirijskim umjetnikom zaručio se u novembru 2016. Kaže da su se upoznali na društvenoj mreži.

- Ja sam sakupljač umjetnina, a on je umjetnik. Prvi sam mu se javio i poslao poruku - kaže Riki. 

Dodaje kako su se dopisivali šest mjeseci o skupim umjetninama, a ljubav i seks nisu ni spominjali. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.