JET SET

Poznati uživaju na snježnim stazama: Hana pozira na stazi u Italiji, Ćurić puni baterije na planini

E. BAKIĆ – E. SKENDEROVIĆ

16.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Sezona skijanja uveliko traje, a mnoge poznate ličnosti pronašle su vremena za predah i bijeg od svakodnevice na snježnim stazama.   

Jedan od njih je i poznati bh. scenarista Feđa Isović, koji zimski period uglavnom provodi na obližnjim planinama, a naš poziv zatekao ga je na putu prema Jahorini.

Fizička aktivnost

- Vozim se prema olimpijskoj ljepotici. Inače, često kažem da sam nekako skupa prohodao i proskijao. Biti na skijama za mene je potpuno prirodna stvar, skoro isto kao biti na nogama. Uglavnom, budem na Jahorini, ponekad odem kod prijatelja na Bjelašnicu. Na Jahorinu dođem s prvim snijegom, a vratim se nekad u aprilu, kada okopni. Gore radim i pišem, jer mi je to lijepa kombinacija. Važno mi je da imam i neku fizičku aktivnost, jer moj posao zahtijeva samo sjedenje, pa treba se malo i aktivirati – pojašnjava Isović.

S Isovićem, kako nam je kazao, sve manje u zimskim radostima uživaju i djeca.

- Što se tiče skijanja, porodica sa mnom ide sve manje. Djeca su odrasla pa idu sa svojom rajom, nije im sa mnom više interesantno, što je i razumljivo – kaže Isović.

Goran Bregović slobodno vrijeme tokom zime s porodicom provodi na Jahorini, gdje dugi niz godina ima vikendicu. Željko Bebek uživa na skijama, a sa suprugom i djecom često je na Kupresu, gdje imaju i vikendicu.

Blogerica i TV voditeljica Hana Hadžiavdagić-Tabaković sa suprugom Tarikom Tabakovićem zimuje u Italiji, u pokrajini Lombardija.

- Poslije cjelodnevnog skijanja vrijeme je za malo mode na stazi, jer u Italiji nije dovoljno samo dobro skijati, moraš biti šik. Tata me zainteresirao za skijanje, bio mi je učitelj kada su moje male noge prvi put stale na skije na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Tate više nema. Danas sam odrasla žena, na skijama se snalazim odlično, ali nešto nedostaje... Nedostaje on koji će me pratiti i bodriti rečenicom: ”Hajmo, još jedna žica pa odmor” – napisala je na društvenim mrežama Hadžiavdagić-Tabaković.

Već tradicionalno, iz godine u godinu, omiljena destinacija za skijanje poznatom hrvatskom pjevaču Sandiju Cenovu je popularno skijalište Nasfeld u Austriji. Ove godine Cenov je na austrijskim stazama uživao zajedno sa sinom Mikulom i kćerkom Zarom.

Tople vučnice

- Skijanje je vrijeme rezervirano samo za mene i djecu i zaista uživamo u tome. Kilometri skijaških staza, siguran snijeg na stazama tokom cijele skijaške sezone, zatvorene i tople vučnice, samo su neki od razloga zbog kojih dolazim godinama u Nasfeld – kazao je Cenov.

Popularni srbijanski glumac Vojin Ćetković također uživa na snijegu. U objavi na svom Instagram profilu nije otkrio je li s njim u zimskim radostima uživala i supruga Sloboda Mićalović, koja je protekle godine krenula u školu skijanja.

Predah od nastupa potražio je i pjevač Amel Ćurić, koji je početak januara odlučio iskoristiti na Jahorini te sebi priuštiti kratak odmor tokom kojeg puni baterije za daljnje aktivnosti. Kao i kod Ćetkovića, nije poznato je li s Amelom skijala i njegova supruga Jelena.

Batinić: Ne pada jabuka daleko od stabla 

TV voditeljica Marijana Batinić pokazala je svojim fanovima na društvenim mrežama kako uživa zajedno sa svojom kćerkom Enom u snježnim radostima u Obertauernu u Austriji.  

Snježni proplanci austrijskog skijališta poslužili su kao savršena kulisa za fotografije na kojima pozira sa svojom mjezimicom.

- Ne pada jabuka daleko od stabla - napisala je Marijana u opisu fotografije.

Kako je Nataša proskijala

Nakon što je prvi put stala na skije prije dvije godine u Italiji, hrvatska glumica Nastaša Janjić ove godine zimovala je u Austriji. Ljubav prema skijanju, kako je poručila na svom Instagram profilu, nastavila se te je s prijateljicama uživala u zabavi na snijegu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.