JET SET

Bahra Sudžuka je bosanska Iris Apfel

Sudžuka: Uvijek dotjerana gospođa

Piše: E. B.

17.1.2018

Fotografija Bahrije Sudžuke, koju je prije nekoliko dana na Facebooku objavila Emina Hodžić–Adilović, dizajnerka u „Kaftan studiju“, izazvala je brojne reakcije.  

Živi život

Brojni Eminini prijatelji i pratioci na društvenim mrežama uputili su najljepše komentare o punici Gorana Bregovića.

- Gospođa Bahra naš je redovni gost, ali rijetko se u javnosti eksponira. Živi blizu „Kaftan studija“ i često svrati da nas obiđe. Kad god se vidimo, lijepo se pozdravimo i ispričamo, a s druge strane to je gospođa s najviše stila u ovom gradu, bar ja tako mislim – govori nam Hodžić-Adilović.

Bahra s kćerkom Dženanom i unukom Emom

Dodaje da je Bahra uvijek sređena i nosi predivne odjevne kombinacije.

- Vrlo rado kažem da je njen duh mlađi od mnogih djevojaka. Osim toga što je gospođa sa stilom, veoma je interesantan i sagovornik, izuzetno draga i prekrasna osoba. Mislim da uopće ne razmišlja o godinama, nego, jednostavno, živi život i nekako je unikatna. Jednostavno, Bahra je bosanska Iris Apfel. Ne pamtim da sam je ikada vidjela da nije sređena od glave do pete, uvijek miriše, zrači, a osmijeh na njenom licu je neizostavan – ističe Hodžić- Adilović.

Genijalna je

Sve njene karakteristike i osobine bile su razlog, ističe, da fotografira Bahru i objavi na Facebooku.

- Na fotografiji koju smo objavili svi mogu vidjeti da je Bahra genijalna. Zanimljivo je i to što ona nikad ne ističe da je njena kćerka Dženana udata za Bregovića i ne smatra da je to toliko važno – kaže nam dizajnerka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.