JET SET

Sara Džesika Parker: Za uspješan brak oboje moraju da budu spremi na promjene!

( Agencije)

Avaz.ba

19.1.2018

Druga sezona humoristične serije “Razvod” počela je s emitiranjem. Povodom osam novih epizoda, glavna glumica Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) u velikom intervjuu govorila je o osam novih epizoda, ali i o privatnom životu. Nova sezona donijela je i ono što su gledaoci iščekivali cijelu prvu sezonu – Frances i Robert napokon su potpisali papire za razvod.

Napokon se nazire svjetlo na kraju tunela. Nekoliko sedmica prije početka snimanja napustio nas je scenarista serije, a na njegovo je mjesto uskočila Dženi Biks (Jenny Bicks), koja je imala tek šest sedmica da osmisli sve. U normalnim situacijama imate četiri ili pet mjeseci da pripremite novu sezonu, što znači da smo mi u startu izgubili dvije epizode - kaže Sara. 

Kakve su reakcije gledalaca na prikaz braka i razvoda u prvoj sezoni? 

Bila sam iznenađena kada sam shvatila da se ljudima zapravo svidio naš prikaz. Gledali su nas sa svojim partnerima, supružnicima… Bilo je nekih koji su na Instagramu rekli kako jednostavno to ne mogu da gledaju, kako im je cijela tema previše bolna, ali ipak je više pozitivnih komentara.

Čini se da u drugoj sezoni Frances napokon pronalazi pravi put i ostvaruje se i poslovno i privatno. Koliko je teško krenuti od početka?

Pokušavam da se sjetim koliko sam ja vremena provela odvojeno od porodice. Koliko god poslovna putovanja razdvajaju ljude i narušavaju odnose, toliko i pomažu. Nedavno sam otišla na jednu noć u Los Anđeles i pomislil: “imam hotelsku sobu samo za sebe.” Nekada je lijepo imati i vrijeme samo za sebe, piše Hello magazin.

Frances nije željela da okuša sreću na Tinderu i pokuša tamo da pronađe novog partnera. Imala je nekakav otpor prema njemu. Zašto je to tako? 

I ja sam pomislila – zar ćemo stvarno imati epizodu o aplikaciji za izlaske? Ako imamo samo osam epizoda, ne želim da provodem jednu cijelu na telefonu. Jednostavno ne volim telefone, pa čak ni na televiziji i na filmu. Nekada davno voljela sam one dobre stare telefonske razgovore. One kada si se javljao, a nisi znao ko je s druge strane. Toga više nema.

Kakav je vaš stav o braku? 

Ako mislite na uspješne brakove, potrebno je mijenjati se. Ne drugu osobu, već sebe. Morate oboje biti spremni na promjene. Dovoljan je pogled na veze oko vas da odmah vidite uživa li neko uživa u nečijem društvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.