JET SET

Aleksandar Hršum pita, Nataša Petrović odgovara / Kako čuvati prijatelja? Brižno i kontinuirano

Hršum: Pet pitanja za kolegicu | Petrović: Svijet je šarena laža

Avaz.ba

21.1.2018

Osim što su kolege te ih veže ista poslovna adresa, Pink BH televizija, Aleksandar Hršum i Nataša Petrović su i vrlo dobri prijatelji.  

Iako smo urednika i voditelja tok-šoua „Zabranjeni forum“ telefonskim pozivom zatekli na snimanju, a voditeljicu magazina „Dobar komšija“ u Beču, oboje su vrlo rado izdvojili vrijeme za našu rubriku „Poznati pitaju poznate“ te je Hršum pet zanimljivih pitanja postavio Petrović.

1. Gdje je mir, je li tamo i tišina?

- Unutrašnji mir pronalazim upravo na onim mjestima i u onim trenucima u kojima nisam sama i u kojima vlada buka. Najčešće u svom roditeljskom domu, u kojem, definitivno, nikada ne caruje tišina. Naprimjer, kada s majkom pričam u isti glas, kada bi otac, sa željom da nas nadjača, pojačao ton televizora do maksimuma ili dok bi brat pričao uglavnom izmišljeni događaj koji bismo svi ispratili smijehom.

Televizija je šarena laža?!

- Svijet je šarena laža, a televizija emitira sliku svijeta onakvim kakvim smo ga učinili. Pronaći smisao u sebi i svemu što je oko nas moguće je ukoliko to želite. Lično, 13 godina uspješno pronalazim smisao u televiziji, svaki put iznova čineći ponešto dobro za sebe i za druge.

Voliš li Rim?

- Sigurna sam da će uz tebe, nakon 14. februara 2018. godine, biti jedna od mojih vječnih ljubavi.

Kako čuvati prijatelja?

- Prijateljstvo se ne bira, ono prosto biva, kao i ljubav. Za mene lično prijateljstvo je više od ideologije, a čuva se brižno i kontinuirano, prije svega, dobrim i lijepim djelima, manje finim riječima.

Šta misliš hoće li Donald Tramp (Trump) izdržati mandat predsjednika?

- Da je od onih što na pola puta odustaju, sigurno nikada ne bi ni postao predsjednik SAD.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.