JET SET

Milić Vukašinović o novom albumu, supruzi, autobiografiji: Su i ja osam godina uglas pjevamo melodiju sreće

Vukašinović: Estrada je danas obojena novim muzičkim trendovima

E. SKENDEROVIĆ

23.1.2018

Milić Vukašinović, "doktor za rokenrol" i neuništivi vođa „Vatrenog poljupca", proteklih dana vrijedno radi na novom albumu, ali i drugom dijelu autobiografije.

Osam pjesama

Nakon duže pauze, ova kultna grupa nedavno je objavila pjesmu „Rock'n'Roll", kao najavu za istoimeni album, na kojem će se naći osam novih pjesama, otkrio nam je legendarni Vukašinović. U razgovoru za „Dnevni avaz", ovaj strastveni roker govorio je i o autobiografiji koja nosi naziv „Seksualno nemoralan tip" te o životnoj ljubavi koju je pronašao sa suprugom Su.

- Prošli album „Kad svira rokenrol" snimio sam sam u studiju u Melburnu u Australiji, gdje sam odsvirao sva tri instrumenta, bubanj, bas i gitare i otpjevao, a ovaj novi snimam s „Vatrenim poljupcem" i to kod bubnjara u njegovom studiju - govori Milić, dodavši da bi najnoviji nasač zvuka trebao biti objavljen na proljeće.

Raduje se i činjenici da će ove godine drugi dio autobiografije „Seksualno nemoralan tip" ugledati svjetlo dana.

- Izgubio sam dosta živaca pokušavajući da izdam drugi dio autobiografije sa novim izdavačem, što nisam uspio. Taj dio govori o mom životu u Londonu od 1971. do 1974. godine. Planiram lektorisati i treći dio, koji je o meni i mojoj karijeri, prikazuje mene onako kako me ljudi poznaju - kaže poznati roker.

Milić sa suprugom Suzanom: U skladnom braku

Međutim, iako je, kako kaže, na pisanje potrošio mnogo živaca, ostalo je snage i volje za novi album...

- Nisam izgubio baš sve živce, što me natjeralo da uradim pjesme za novi album „Vatrenog poljupca" i dotjeram svirku sa grupom do zadovoljavajućeg nivoa, neovisno što je tih svirki bilo malo u prošloj godini. To me ne tangira jer uživamo da sviramo pred publikom koja voli svirku i pjesme „Vatrenog poljupca", neovisno o broju nastupa - iskren je Vukašinović.

Ženski izvođači

Estrada je danas, smatra, obojena novim muzičkim hitovima i trendovima.

- Taj novi trend je zavladao s vrlo jakim autorskim i producentskim ekipama s naglaskom na didžejeve, koji su i nosioci tog trenda, između ostalih i sarajevski vrlo inspirativni autorski duo Jala Brat i Buba Corelli. Shodno tome, estradom dominiraju ženski izvođači kao nosioci tih najvećih hitova, a ne treba zanemariti ni muške izvođače - mišljenja je.


Sa suprugom Suzanom, koja je nedavno proslavila 44. rođendan, već godinama je u skladnom braku.

- Jedino prava i iskrena ljubav, veća od života, u stanju je da svakodnevno boji život najljepšim bojama i najljepšim tonovima, čija harmonija čini melodiju sreće, koju evo već osmu godinu uglas pjevamo Su i ja - kaže Milić.

Sarajevska raja

- Na promociji knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička gostovao sam sa „Vatrenim poljupcem" 23. decembra u Domu mladih. To je bilo fantastično i zbog druženja s kolegama koji su također nastupali, jedno tipično druženje sarajevske raje, što je neprocjenjivo. Nadam se da ću u svom gradu ponovo biti na promotivnom koncertu novog albuma „Vatrenog poljupca" negdje na proljeće - rekao je.

Globus nam je na dlanu

- U današnjoj eri interneta čovjek nema potrebe da bude vezan za TV da bi saznao dešavanja u bilo kojem regionu ili u bilo kojoj sferi društvenog života, od političkog do umjetničkog, pa i muzičkog. Globus nam je na dlanu i sve je do ličnog afiniteta - smatra legendarni muzičar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.