JET SET

Megan Markl za prvo vjenčanje imala vjenčanicu zbog koje bi je Hari ostavio, a kraljevska porodica odrekla

( Arhiv)

Avaz.ba

23.1.2018

Princ Hari (Harry) i njegova izabranica Megan Markl (Meghan Markle), koja će udajom postati vojvotkinja od Saseksa, zaklet će se na vječnu ljubav i vjernost na ceremoniji koju će pratiti cijeli svijet i koji će Britaniji donijeti milionsku zaradu.

Ono o čemu se trenutno najviše priča jeste vjenčanica koju će "po drugi put mlada" da ponese tog dana. Kada se udala za filmskog producenta Trevora Engelsona, s kojim se zabavljala sedam godina i dvije godine bila u braku, nosila je osim vjenčanice i bikini jer su proslavu upriličili na plaži na Jamajci.


Kako je atmosfera bila vesela i ležerna, gosti i mladenci su se pojavili u kupaćim kostimima, a kasnije je mlada obukla običnu bijelu haljinu sa V izrezom u predjelu dekoltea i pojasom ukrašenim kamenčićima. Od nakita je nosila samo malu zlatnu narukvicu. Haljina je izgledala kao da je kupljena u nekom butiku i da je može ponijeti bilo koja djevojka. Ni po čemu nije ukazivala da je u pitanju vjenčanica, a pogotovo nije dostojna buduće članice kraljevske porodice.

S obzirom da je kraljevsko vjenčanje pravi događaj i da će sve oči svijeta biti uperene u mladence i to kako će se oni obući, mlada ovoga puta mora da se odluči za neku glamuroznu haljinu koja će biti rađena samo za nju. Poput vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton (Kate Middleton) i ona će moći da sarađuje sa velikim imenima iz svijeta mode i baci cijeli svijet na koljena svojom haljinom.

U jednom intervjuu Megan je otkrila da joj se jako dopada stil koji njeguje pariška dizajnerka Delfin Manivet (Delphine Manivet ) kao i mladi dizajner Kristos Kostarelos (Christos Costarellos) za čiji rad je rekla da je veoma originalan i lijep. Uvijek je bila obožavateljka brenda visoke mode Elle Saab, a i dizajn sa potpisom J. Mendel smatra spektakularnim. 

Njena najbolja prijateljica i stilista Džesika Murloni (Jessica Mulroney), koja je inače i upoznala buduće supružnike, vjerovatno će biti glavni savjetnik prijateljici u izboru vjenčanice. Sada je vrijeme za glamur i skupocijenu haljinu koja je dostojna princeze jer ipak je riječ o kraljevskom vjenčanju. Kupaći i obična pamučna haljina su njena davna prošlost. Megan je pokazala da kao vjerenica princa Harija ima ukusa za modu i uvijek oduševi svojim stajlingom. Čini se da je buduća mlada naučila lekciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.