JET SET

Boki Milošević o "Zvezdama Granda": U žiriju sjedi samo bagra i ološ bez muzičkog obrazovanja

Avaz.ba

25.1.2018

Čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević komentirao je članove žirija "Zvezde Granda" te kazao da su oni koji odlučuju o sudbini neafirmisanih pjevača neobrazovani i nekompetentni ljudi, prenosi Informer.

- U žiriju "Zvezda Granda" sjede pjevači i muzičari kojima je majka priroda dala mogućnost da naprave neku karijeru, dakle, od obrazovanja nemaju ništa. Da bi čovjek izigravao profesora, on bi prije svega morao da zna gdje je nota C, ali niko od njih ne zna to. Uopšteno su polupismeni, a muzički su totalno nepismeni - kazao je Božidar.

Objasnio je i zašto je takvog mišljenja.

- To što znaju pjesmu "Mile voli disko" ne znači da imaju pravo nekoga da ocjenjuju. Mladim ljudima obećavaju brda i doline, pošto su na njima uzeli pare, pa ih onda šutnu u dupe. Nemojte biti naivni, sve su to mangupska posla - govori Božidar.

Između ostalog, komentirao je Dragana Stojkovića Bosanca.

- Kad se pojavio, Dragan Stojković Bosanac je došao da na nekom  snimanju svira sa mojim orkestrom i zbog njega smo se sedam puta svi vraćali jer nije znao note! Onda sam mu rekao: "Slušaj, Bosanac, ajde dođi da te učim note." Ja sam ga učio, i on je pitao koliko treba da plati. Rekao sam da ne treba ništa jer vidim da želi makar da zna o čemu se tu radi. Kakva muzička škola, nema pojma čovjek! Ne znaju oni ništa, a izigravaju face kao da su došli sa konzervatorijuma - oštro je komentirao Božidar.

Ni za Viki Miljković nije imao riječi hvale. Iako pjevačica rado izjavljuje da je završila muzičku akademiju u Prištini, Božidar ipak ne misli da u tome ima ikakve istine.

Agencije

Nije ostao dužan za komentare ni Jeleni Karleuši.

- Nemojte me zasmijavati, molim vas, njenim muzičkim obrazovanjem. Kuku majko, išla je da vidi da li su zidovi okrečeni ili nisu. Kakve muzičke škole i bakrači - kazao je Božidar o Jeleni Karleuši koja je jedna od članica žirija u "Zvezdama Granda".

Za Mariju Šerifović smatra da su joj se zbog pobjedničke pjesme poklopile kockice da danas bude tu gdje jeste.

Saša Popović i Božidar Boki Milošević su sarađivali dugi niz godina u "Grandu", ali je ta saradnja prekinuta.

- Zato što me je uvrijedio! Rekao mi je da treba da uđem u Farmu da podignem nivo rijalitija. Baš je time htio da me ponizi. Dok je trajala saradnja, smatram da je bila na obostrano zadovoljstvo, ali preko nekih stvari ne može da se pređe - komentirao je Božidar svoj odnos sa nekadašnjim kolegom.

Izjavio je i da ne vidi sebe u takvom sastavu žirija, jer ne bi mogao da zamisli da sjedi zajedno sa nekim ko nema muzičko obrazovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.