JET SET

Odbačene optužbe: Džim Keri nije kriv za smrt bivše djevojke

Avaz.ba

1.2.2018

Američki glumac i komičar Džim Keri (Jim Carrey, 56) neće pred zakonom odgovarati za smrt bivše djevojke Katrione Vajt (Cathriona White), prenosi "Daily mail".

Naime, Katriona Vajt se 2015. godine predozirala lijekovima za koje nije imala recept, nedugo pošto je slavni komičar stavio tačku na njihovu vezu.

Posljednja SMS poruka koju je primila bio je upravo od njega i glasila je: "Znaš li gdje su moje pilule".

Zbog toga je njena porodica privatno tužila Kerija jer ga krive za njenu smrt pošto je njegovim lijekovima izvršila samoubistvo.

Keri je od početka poricao sve optužbe, dok su njegovi advokati insistirali da se njemu ne može suditi kao dileru droge ako je Katriona ukrala njegove lijekove i da on ni na koji način nije izazvao njenu smrt.

Porodica je dodatno optužila glumca da je Katrionu zarazio spolno prenosivim bolestima, što je doprinijelo njenom teškom psihičkom stanju uoči samoubistva.

Katrionina majka i njen bivši muž tužili su glumca i naveli da je prenošenjem čak tri spolne bolesti i obezbjeđivanjem lijekova doveo do njene smrti.

"Hollywood reporter" prenosi da je tužilaštvo ispitalo slučaj i utvrdilo da ne postoji dovoljno dokaza da bi glumac bio optužen, prenosi Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.