JET SET

Slavnu glumicu Natali Vud ipak ubio njen suprug

Avaz.ba

2.2.2018

Nagađanja ne prestaju. I dalje se ne zna šta se dogodilo kobne noći 1981. godine, kada je glumica Natali Vud (Natalie Wood) pronađena mrtva.

Prošlo je 40 godina, ali misterij o smrti glumice Natali Vud i dalje postoji. U središte istrage ponovno je stigao njezin suprug Robert Vagner (Robert Wagner), koji danas ima 87 godina. Nagađanja o njezinoj smrti nisu stala otkako je 1981. godine preminula utopivši se pod sumnjivim okolnostima. Imala je svega 43 godine i bila je jedna od najslavnijih holivudskih glumica.

Ono što se zna o kobnoj noći jest da je glumica bila na jahti s Vagnerom te glumcem Kristoferom Volkinom (Christopher Walken) i kapetanom jahte. Na Dan zahvalnosti plovili su oko kalifornijske "Santa Cataline". Njezina smrt isprva je okarakterizirana kao nesreća, ali slušaj je otvoren ponovno 2011., kada je ispitana umiješanost Vagnera u slučaj. Kapetan jahte rekao je da je u noći nestanka glumice čuo žestoku svađu između nje i Vagnera. Patolozi su na nalazu napisali da je uzrok smrti "utapanje ili druge neutvrđene činjenice".

Na Vagnera je sjenu ponovno bacila izjava šerifa okruga Los Anđeles. Džon Korina (John Corin) je za CBS-ovu emisiju "48 sati" rekao da je Vagner zadnja osoba s kojom je Natalie bila prije njezina tragičnog nestanka. "Detalji koje je Vagner iznio nisu se poklapali s onim što su kazali ostali svjedoci. Čini mi se da je stalno mijenjao priču koja se jednostavno nije poklapala. Uvjeren sam da zna više jer je on bez sumnje zadnji koji ju je vidio živu", dodao je Korina.

Policija tvrdi da su 2013. više puta pokušali ispitati Vagnera, ali on je to odbio i negirao bilo kakvu vezu sa smrću svoje supruge. Verzije o tome što se dogodilo kobne noći potpuno su kontradiktorne. Vagner je u svojim memoarima tvrdio da se tu večer posvađao s Volkenom te tek kasnije shvatio da nema njegove supruge, a ni čamca za spašavanje. Kasnije je rekao da se radi o nesretnom slučaju, da se Vud odvezla gumenim čamcem nakon žestoke svađe, prenosi Dnevnik.hr.

Više svjedoka tvrdi da su se Vud i Vagner žestoko svađali na jahti. Obdukcija je pokazala i da je imala modrice na ruci, zglobu i vratu. Ni tada se njezina smrt nije smatrala ubistvom. S druge strane, Kristofer Volken nikad nije želio javno govoriti o toj kobnoj noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.