JET SET

Prinčevi Hari i Vilijam imaju "polusestru" koju su zaboravili

Avaz.ba

9.2.2018

Direktorica londonske umjetničke galerije Laura Lopes (40) ne voli biti pod 'budnim' okom javnosti kao što to svakodnevno moraju njezina 'polubraća', prinčevi Hari (Harry, 33) i Vilijam ( William, 35). No, Britanka uvijek voli dolaziti na najvažnija porodična događanja.

Lopes je kćerka vojvotkinje od Kronvela, Kamile (Camille, 70) koja je niz godina bila u vezi s princom Čarlsom (Charles, 69), a 2005. se udala za njega. Prema pisanju engleskih medija, kćerka Harijeve i Vilijamove maćehe je 12 godina u braku s računovođom Harijem Lopesom iz Viltšira.

Na njihovom vjenčanju su, uz oko 500 gostiju, bili i prinčevi, Kejt Midlton (36) i princ Čarls s Kamilom. Laura sa suprugom Harijem ima kćer Elizu (10) te blizance Luisa (Louisa) i Gusa (9), prenosi 24sata.hr.

Eliza je na vjenčanju Kejt i Vilijama bila jedna od djevojčica, malenih djeveruša koje su prema oltaru bacale cvijeće jer to, prema vjerovanjima, simbolizira sreću u braku. Laura je završila studij povijesti umjetnosti na Univerzitetu Oxford Brookes. Radila je kao dopisnica magazina britanskog Tatler, a potom je sa prijateljem osnovala galeriju "Eleven" u Londonu čija je direktorica. 

Uz Lauru, Kamila ima i sina Toma Parkera Bovlisa (Bowles) (43) koji piše kuharice te je kritičar hrane, a sudjelovao je i u showu 'Masterchef'. Tom je 2010. osvojio nagradu Udruženja pisaca o hrani zbog pisanja o britanskim specijalitetima.

U braku je 12 godina sa Sarom (43) s kojom ima kćerku Lolu (10) i sina Fredija (Freddy) (8) te navodno supružnici odnedavno žive odvojeno. 

- Ova njihova odluka nije konačna i ne namjeravaju se razvesti - rekao je Tomov prijatelj tabloidu The Sun i dodao kako ne postoji 'treća osoba' u njihovom braku. Najveća briga im je da njihova djeca Lola I Fredi imaju stabilan život i da odluka o razdvajanju ne utječe na njih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.