JET SET

Lepa Brena prvi put progovorila o zdravstvenom problemu koji joj je promijenio život

Blic.rs

13.2.2018

O dokumentarcu Lepe Brene  i dalje se priča, a ona je u njemu izostavila priču o problemima sa zdravljem. Tokom karijere imala je tešku upalu sinusa koje je morala da operira i zbog toga danas tako priča.

Folk zvijezda Lepa Brena ima specifičan glas, a sada je otkrila da nije uvijek bilo tako. Naime, ona je imala ozbiljnih problema sa sinusima, a nakon operacije govori kroz nos. 

Kada je rađen scenario za dokumentarac o njenom životu, karijeri i porodici, u posljednjem trenutku je izbacila dijelove gdje je trebala opisati dva teška zdravstvena stanja zbog kojih je mogla napustiti muzičku scenu.

- Kako mi zdravstveno stanje nije bilo ugroženo? Nisam stigla to da opišem u dokumentarcu. Radili smo u halama i sportskim dvoranama u kojima uopće nije bilo grijanja. Morali smo tražiti da  koliko-toliko upale grijanje. Međutim, oni su mislili da će se zagrijati zato što ima mnogo ljudi. Uvijek sam nastupala u nekim suknjicama. Sjećam se jedne godine da sam imala stravičnu upalu sinusa koja mi je ostala hronična i zbog koje i danas imam takav glas kao da govorim kroz nos - otkrila je Brena detalje za koje javnost nikada nije znala i dodala: 

- Nekako sam uspjela otpjevati jedan koncert, na drugom sam kolabirala, pala na sceni. Helikopterom su me prebacili u Novi Sad direktno u bolnicu, sjećam se da su mi radili rendgenski pregled, gdje su mi ustanovili da imam gnojnu upalu sinusa. To je bio toliko stravičan bol da sam dobivala infuziju non-stop. Imala sam tolike bolove da nisam mogla otvoriti oči, svjetlost nisam mogla vidjeti. Plašila sam se tada da imam rak u glavi ili da imam neko teže oboljenje. Toliko je bilo katastrofalno da sam mislila da neću preživjeti - iskrena je pjevačica.

Kako tada nisu postojale društvene mreže, publika nije vjerovala da je bolesna, pa je iz tog razloga jednom prilikom na scenu izašla u bademantilu i s doktorom.

- Drugi put se desilo da sam isto tako bila stravično bolesna, imali smo problem, niko nije vjerovao da sam se razboljela. Jako mi je bilo loše, do te mjere da sam mislila da je kraj. Onda smo napravili krevet u autobusu. Pod temperaturom od 40 stepeni obukla sam bademantil, izašla na scenu u prepunoj hali. Tada je došao doktor sa mnom i rekao da ne možemo održati koncert. To su bile tako nevjerovatne priče. Problema je bilo stalno, dešavalo se da su mi se kostimi raspadali poslije dva koncerta - izjavila je Brena. 

Nedavno je javnost bila iznenađena kada je Saša Popović izjavio da će u narednih nekoliko godina većinski vlasnici "Granda" biti jedna američka kompanija. Brena ovo nije željela komentirati.

- Ništa o tome ne znam. Ne mogu ništa još da kažem. I da jeste i da nije, ne možemo još pričati o tome - kratko je kazala pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.