JET SET

Perutina: Mnogo mi je koristilo iskustvo iz prethodne sezone

Piše: N. AJNADŽIĆ

13.2.2018

Takmičari popularnog muzičkog šoua "Zvezde Granda" koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i protekle subote su briljirali i svojim vokalnim sposobnostima osvojili članove žirija, kao i TV publiku. 

Raditi na sebi

Devetnaesta emisija 12. sezone emitirana je na OBN-u, a Lejla Zahirović iz Srebrenika i Valentino Perutina iz Mostara prolazak u treći krug osigurali su osvajanjem svih sedam glasova stručnog žirija. Također, u naredni krug prošla je i Tamara Selimović, koja je porijeklom iz Sanskog Mosta, a živi u Šapcu.

Novina je ta da su takmičari prvi put u ovoj sezoni „Zvezda Granda“ pjevali u duelima.



Perutina: Bio sam opušten

Perutina nam je rekao da se dugo spremao za emisiju te da je radio na sebi.

- Tu je i iskustvo iz prošle sezone "Zvezda Granda". Prezadovoljan sam što se tiče svega i komentara, naravno. Ovo je prvi put da smo pjevali u duelima. Kada nisi sam na sceni, treba više i bolje da se koncentriraš. Malo je teže, jer ipak slušaš kako neko drugi pjeva, a morate misliti na svoju pjesmu. Mada, opušten sam bio, nisam se opterećivao previše - govori Perutina.


Zahirović: Samo pohvale

Scenski nastup 

Mlada Lejla žiri je oduševila kako glasom tako i scenskim nastupom. O njenom nastupu pisali su mnogi mediji u regionu, a dobila je samo pohvale.

- Lejla je pokazala kako se pjeva u Srebreniku - samo je jedan od naslova kojim se hvali nastup takmičarke iz Srebrenika.

Daleko je do finala...

Perutina je istakao da je finale takmičenja daleko, kao i da sve ovisi od izbora pjesme i predstavljanja sebe u najboljem svjetlu.

- Može sada neko da bude odličan, a već u narednom krugu da bude najlošiji. Za sebe mogu reći sigurno da ću se truditi da budem svaki put sve bolji i dat ću maksimum od sebe. Mislim da ću doći do finala, a da li ću pobijediti, to je veliko pitanje - dodao je 20-godišnji Mostarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.