JET SET

Marina Tucaković operirana: Umjetnica se bori kao lavica

( Kurir)

Avaz.ba

14.2.2018

Jedan od najpoznatijih tekstopisaca na Balkanu, Marina Tucaković, jučer je operirana na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naime, Marina je prošle sedmice otišla kod ljekara i zadržana na onkologiji gdje se lavovski bori s opakom bolešću.  

Kada joj je stanje stabiliziralo, stručni tim ljekara odlučio je da je podvrgne operaciji koja je obavljena jučer.

Nakon završene operacije, tim doktora koji vodi računa o Tucaković sada prati njeno stanje i slijedi proces oporavka. O Marininom zdravlju trenutno brine najbolji tim ljekara i svi se nadaju dobrom ishodu.  

- Ljekari su rekli porodici da je najbitnije da ona psihički ostane jaka i da vjeruje u ozdravljenje jer je to bitan dio borbe s opakom bolesti. Kako je Marina sarađivala s velikim brojem javnih ličnosti, svi joj pružaju punu podršku i nude pomoć - kaže ''Kurirov'' izvor. 

A uz Marinu su svakodnevno suprug Aleksandar Radulović Futa i sin Milan.

Kako saznajemo od njene bliske prijateljice, Marina ne gubi nadu da će sve proteći kako treba.

Marina Tucaković je osmijehom oduvijek krila bol. Najveća tragedija koju nikada neće uspjeti da prežali je smrt voljenog sina Miloša, koji je preminuo 2008. godine. U jednom intervjuu priznala je da je pomišljala da sebi oduzme život poslije gubitka. 

- Najgori su bili ti prvi dani. Nekako vrijeme napravi ravnotežu. Možda surovo zvuči, ali okrenuta sam porodici, poslu, prijateljima... Nisam ni prva ni posljednja kojoj se to desilo, ali eto, kako svi, tako i ja - ispričala je Marina tada.

Mnogi njeni prijatelji kažu da ju je taj gubitak potpuno izbacio iz životnog kolosijeka i da se posvetila poslu kako bi lakše podnijela bol. 

Misle da je zbog svega toga zapostavila sebe i svoje zdravlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.