JET SET

"BH muzički Oskar": Nihad Kantardžić Điđi najbolji je pjevač u dijaspori

M. Č.

14.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nihad Kantardžić Điđi, pjevač i muzičar iz Gračanice, koji 31 godinu živi i radi u Zagrebu, na dodjeli "BH muzičkog Oskara" dobio je priznanje za najboljeg pjevača u dijaspori.  

- Drago mi je što sam bio dio ovog spektakla. Na jednom mjestu okupile su se desetine pjevača, muzičara, menadžera... 

Sve je bilo odlično organizirano, i nakon nagrade mogu se pohvaliti da sam imao desetine poziva za nastupe i svadbe. Oskar mi je donio i medijsku promociju u Bosni, a sada me sigurno još više svi cijene – zadovoljan je Kantardžić. 

Điđi je u Hrvatskoj omiljeni pjevač brojnih nogometaša, glumaca, sportista, ali i političara. Popularni Gračanlija, koji odličnim repertoarom uvijek oduševi publiku, jedan je od najdražih pjevača Zdravka Mamića.  

Alfa i omega Dinama poznat je kao osoba koja voli dobar provod i nikada na muziku, posebno tamburaše i trubače, nije žalio eure. Riječi hvale za pjevanje Điđija imaju i Miroslav Ćiro Blažević, Ivan Rakitić, Milan Bandić i Alen Islamović, tako da je Kantardžić pjevao na svadbi njegove kćerke.  

- Nogometaši su poznati kao ljubitelji dobre zabave i kada su oni sretni kite te eurima, a to znači da si pravi majstor za derneke. Naravno, po bakšišima niko ne može parirati Zdravku Mamiću - kaže Kantardžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.