JET SET

Završeno suđenje između Severine i Popovića: Pjevačica izgubila spor

Blic

22.2.2018

Sudski je definirano da će sin Milana Popovića i Severine Kojić provoditi podjednako vrijeme s oba roditelja i da će sve odluke morati da donose zajedno.

Na suđenju u Zagrebu donešena je prvostepena presuda da pjevačica i srbijanski biznismen od danas imaju ravnopravno, zajedničko i sporazumno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom, sud je odredio sve detalje, piše Blic. 

Odrastanje mališana

Ovom presudom maloljetni Aleksandar će živjeti naizmjenično sedam dana sa majkom Severinom i sedam dana sa ocem Milanom. Otac će provoditi prve dvije sedmice u julu i avgustu sa djetetom, a majka druge dvije.

Kada je prije nekoliko godina pokrenuo pitanje oko roditeljstva, Milan Popović jedino što je želio je da, kako je tvrdio, on i djetetova majka budu ravnopravni u životu malenog Aleksandra i da zajedno donose odluke vezane uz njegovo odgajanje i budućnost. 

U više navrata isticao je da je paralelno roditeljstvo bitno i značajno za odrastanje mališana jer je on kao otac spreman da se potpuno i podjednako posveti sinu.

Ovom presudom, između ostalog, u vodu su pale i Severinine tvrdnje da je on kidnapovao sina za šta ga je Severina optužila prije više od godinu. Podsećanja radi, to je bilo kada je ona sa Igorom Kojićem otputovala u Ameriku, a Aleksandar je za to vrijeme bio kod Milana Popovića koji je sina zadržao kod sebe jer nije mogao da dobije Severinu. Čim se vratila sa puta, ona je Popovića tužila za otmicu djeteta, ali se kasnije ispostavilo da zapravo za to vrijeme nije ni bila u zemlji. "Blic" je tada, podsjećamo, došao u posjed dokumenata koji dokazuju da je više od mjesec dana ostavila dijete, a da o tome nije obavijestila drugog roditelja. Milan je potom nju tužio za zanemarivanje djeteta zato što ona nije bila tu kada je trebalo. 


Zajednička briga 

Prije presude o zajedničkom roditeljstvu, sud je već odlučio o sadržaju zajedničke roditeljske brige s obzirom na to da sa Severinom do sada Milan nije uspio da postigne dogovor. Sud je početkom godine, naime, donio presudu kojom se reguliraju prava roditelja prema djetetu.

Jedna od najvažnijih stavki koja se tada promijenila svakako je ona koja se tiče čuvanja malog Aleksandra u odsustvu jednog roditelja.  

Naime, ako je jedan roditelj spriječen da bude sa djetetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je da o tome obavijesti drugog roditelja i da mu omogući da dijete u to vrijeme boravi s njim, jer drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice i trećim licima. Severina se pak do sada trudila da to ne bude slučaj.

Milan Popović je, također, odbijao da dopusti da dijete provodi vrijeme s trećim licima dok majka nije bila u mogućnosti da ga čuva, a da on na sve to nema saznanja o tome, u čemu se složio i sud.  

Milan je to želio

Njegova namjera je i da učestvuje u bitnim odlukama za djetetov život, te da ima informacije o djetetu, putovanju djeteta, kao i osobama kojima je dijete povjereno na čuvanje.  

Milan je od početka želio da ima komunikaciju sa Severinom povodom ovih pitanja. Međutim, ona je odbijala svaku komunikaciju. Otac nije bio upućen u zdravstveno stanje sina, već je mali Aleksandar sam pričao tati kada je bio prehlađen, te kada je jeo i koje su njegove potrebe. Ipak, prema sudskom rješenju koje je donešeno nedavno, njih dvoje sada najmanje dva puta sedmično moraju da razmjene bitne informacije o djetetu i to je moguće telefonom, SMS-om ili mejlom. Iz tog razloga moguće je da će joj dodatna iritacija biti i to što je zakonom određeno da je roditelj obavezan da u slučaju bolesti djeteta, bez ikakvog odlaganja, a najkasnije u roku od dva sata od saznanja dijagnoze, o tome obavijesti drugog roditelja.


Milan Popović je time uspio u namjeri da njihov sin ne osjeti razdor u porodici jer je u više navrata, kako je srbijanski biznismen isticao, Aleksandar govorio da mu je najveća želja da se mama i tata slažu. 

Podsjećamo, splitski sud je pjevačici nedavno poručio da radi protiv interesa maloljetnog Aleksandra i da je upravo ona ta koja vrši nepotrebni pritisak na sud iako sve vrijeme za to optužuje oca njenog djeteta Milana Popovića. Severina je i novčano kažnjena zato što oteže sa sudskim procesom, što također, po mišljenju suda, ugrožava njihovog maloljetnog nasljednika.

U budućnosti, Severina i Milan će podjednako brinuti o svim potrebama malog Aleksandra, što je srbijanski kralj bakra od početka i želio. 

Severina Kojić sada ima prava da pred sudom uloži žalbu na ovu prvostepenu presudu.

Severina nije zadovoljna 

Kada smo je pozvali, Severina je odbila poziv, ali se ovim povodom oglasio njen menadžer Tomislav Petrović.

- Severina nije zadovoljna presudom jer ista nije za dobrobit njenog sina i svakako će se žaliti. Od sudije Verice Nikić ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Ona je već do sada donijela dvije presude na štetu Severininog djeteta i obje su joj srušene na višem sudu. Poznato je da je drugi sudija, na istom sudu, prije mjesec dana vezano na Popovićevu tužbu presudila da ne postoje zakonske mogućnosti da se vrijeme djeteta dijeli na pola - naveo je Tomislav Petrović. 

Međutim, teško da će Severinine žalbe uroditi plodom jer je u prethodnom sporu sudija odbio da donese presudu o ovom slučaju zato što je to bio poseban spor za koji je zadužena sudija Verica Nikić.

Milan: Naš sin je pobjednik! 

Za razliku od Severine, Popović je zadovoljan presudom i vidno sretniji.

- Naš sin je pobjednik! Aleksandar je napokon dobio pravo da podjednako provodi vrijeme sa oba svoja roditelja, da bude podjednako blizak i sa majkom i sa ocem. I da uživa u ljubavi koju za njega imamo i njegova majka Severina i ja. Bravo za Aleksandra, bravo za hrvatsko pravosuđe - rekao je Milan Popović za "Blic". 

Severina izbjegla suđenje

Kada je jučer sonešena presuda o zajedničkom roditeljstvu, Severina nije bila tu. Ona je jučer imala i zakazano suđenje u Beogradu na kojem se također nije pojavila zato što, kako je njena advokatica rekla, ima zakazano suđenje u Zagrebu gdje također nije došla. Još nije poznato koje je opravdanje dala sudijama u Hrvatskoj. 

Podsjećamo, ona je i 1. februara trebalo da se pojavi na sudu u Zagrebu zbog zakazanog suđenja sa Milanom Popovićem, ali je tražila odlaganje procesa uz obrazloženje da je na putu. Međutim, paparaco ju je istog dana uslikao ispred njene zgrade u Zagrebu.

A Severina je prvi put slagala sud nekoliko mjeseci prije toga kada je po riječima njenog advokata iz zdravstvenih razloga izostala sa jednog od ročišta, a tada su je hrvatski paparaci uhvatili kako vježba u teretani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.