JET SET

Geronimo u svom studiju stvara novu muzičku zvijezdu

F. MUSTAFIĆ

24.2.2018

Nakon što je uspješno promovirala dvije pjesme, „Fališ mi“ i „Moja si ljubav“, za koje je snimila i spotove, mlada pjevačica Lejla Imamović ovih dana priprema i svoj prvi album. Na domaćoj muzičkoj sceni prvi put se pojavila prije deset godina, a kako nam je i sama kazala, sada je došlo pravo vrijeme za veći iskorak u muzički svijet.

Rođena u Travniku

Producent albuma bit će Mirko Šenkovski Geronimo, a kako nam je rekla, publiku će obradovati i novim spotovima.

- Do sada sam snimila pet singlova. Iako već duže vremena živim u Gracu, odlučila sam da snimam u Sarajevu i za našu publiku. Što se tiče žanra, na albumu će se svašta naći - od popa, roka, etna... Sve ono što i privatno volim da slušam. Album će sadržavati osam pjesama, a autor svih bit će sjajni Geronimo. Odlično se slažemo jer imamo i iste muzičke ukuse – kaže Imamović.

Osim rada na albumu, ova Travničanka s adresom u Gracu, najviše je okupirana nastupima s bendom, kako u BiH tako i u Austriji.

- U Gracu imam bend s kojim sviram uglavnom balkansku muziku. Pošto pjevam na čak 16 jezika, na našem repertoaru su trenutno najveći hitovi iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Grčke, Turske i, naravno, Bosne i Hercegovine. Ne sluša nas samo naša dijaspora, u publici često bude i dosta Austrijanaca kojima se dopada šta radimo – ističe Imamović.

Merlin i „Dugme“

Kada su u pitanju planovi za naredni period, kaže da joj je prioritet snimiti album.

- Jedva čekam da sve završim. Album će biti gotov već na proljeće, nakon čega slijede promocije i nastupi. Dok se to ne desi, na mom repertoaru će i dalje biti najveći hitovi „Bijelog dugmeta“ i Dine Merlina, ali i sevdaha, s kojim uglavnom završavam nastup – kazala je Imamović.


 Studira njemački i engleski

Lejla u Gracu studira njemački i engleski jezik, a već pet godina radi u jednoj privatnoj školi.

- Volim raditi s djecom. Taj me posao ispunjava i iz njega crpim ljubav i energiju za muziku. Pomažem djeci da lakše savladaju strani jezik i uklope se u novu sredinu. Osim toga, često podržavam različite humanitarne akcije, što me dodatno ispunjava – dodala je Imamović.

 Pišem pjesme

Lejla, također, piše i pjesme. U budućnosti namjerava objaviti i jedan album za koji će sama napisati sve pjesme.

- Volim pisati pjesme. Možda ipak za ovaj album dodamo i jednu moju pjesmu. U svakom slučaju, dok se to ne desi, vjerujem u Geronima i nadam se da ćemo ovaj put napraviti zajedno pravu stvar – poručila je Imamović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.