JET SET

Megan i Heri odabrali slastičarku koja će im napraviti svadbenu tortu

Dnevnik.hr

22.3.2018

Princ Heri (Harry) i njegova zaručnica Megan Markl (Meghan Markle) odabrali su slastičarku koja će osmisliti svadbenu tortu za njihovo vjenčanje 19. maja, a riječ je o Kleir Ptak (Claire Ptak) porijeklom iz Kalifornije koja od 2005. živi i radi u Londonu.

Heri i Megan su od nje naručili laganu proljetnu svadbenu tortu među čijim će sastojcima biti limun i sok od bazge, a kolač će biti ukrašen svježim cvijećem, objavljeno je iz njihova ureda u Kensingtonskoj palači.

U objavi na Twitteru stoji i da je Megan Markl svojedobno intervjuirala Ptak za svoj tadašnji blog The Tig koja joj je među ostalim otkrila da slastice pravi od sezonskog voća i organskih sastojaka.

Slastičarka je na Instagramu napisala da je prilično uzbuđena što je dobila priliku napraviti svadbeni kolač za članove kraljevske porodice.

- Dijelimo poglede kada su posrijedi kultura prehrane, porijeklo namirnica, okus, izbor sezonskih namirnica.... Jedva čekam da s vama podijelim sve pojedinosti nakon što odlučimo o okusima i dekoracijama - napisala je Ptak, vlasnica Slastičarnice "Violet Bakery" u trendovskoj istočnolondonskoj četvrti "Hackney" gdje je najprije imala mali štand s kolačima, a 2010. je ondje otvorila slastičarnicu.

Ptak je porijeklom iz Invernesa u Kaliforniji. Prije preseljenja u London 2005. radila je za poznatu američku slastičarku Alis Voters (Alice Waters). Izdaje knjige o hrani, piše blogove o hrani, objavljuje fotografije i radi kao konzultantica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.