ŽIVOT

Rasel Krou rasprodaje imovinu koja ga podsjeća na bivšu suprugu

dailytelegraph.com.au

Kurir

31.3.2018

Oskarovac Rasel Krou (Russel Crowe, 53) organizirao je aukciju na kojoj će prodati 223 predmeta koji ga podsjećaju na bivšu suprugu Danijelu Spenser (Danielle Spencer) s kojom je bio deset godina u braku. 

Aukcija će se zvati "Umjetnost razvoda", a ukupna vrijednost stvari koje se prodaju je 3,6 miliona dolara. Aukcija će trajati do 7. aprila kada je i glumčev rođendan, ali i godišnjica braka sa bivšom suprugom.

- Bez obzira na to koliko si pozitivan čovjek, proces razvoda je još uvijek jako težak. Dok sam prolazio kroz sav taj stres pitao sam se kako mogu proslaviti ovaj period, jer iz svake tuge treba izvući malo sreće. Tokom razvoda shvatio sam da imam jako puno stvari. Pune kutije svega i svačega, htio sam da napravim mjesta u svom životu - rekao je glumac.

U prodaji će se naći nakit i umjetnine bivše supruge, ali i maska Muhameda Alija (Muhammad), dvije drvene skulpture konja koje su se koristile za potrebe filma "Gladijator", violina iz 1890. godine koja je bila u filmu "Gospodar i zapovjednik" i još dosta drugih predmeta.

Bivši supružnici su se upoznali prije 28 godina na snimanju filma "The Crossing", ali tek nakon veze sa glumicom Meg Rajan (Ryan), on je shvatio da je Danijela prava žena za njega.

Krou i Spenser iz braka imaju dvoje djece, petnaestogodišnjeg Čarlsa (Charles) i dvanaestogodišnjeg Tenisona (Tennyson). Par se vjenčao 2003. godine u kapelici na njegovom ranču. Nakon toga, preselili su se u vilu u Sidneju. Rastali su se prije pet godina zbog glumčeve pretjerane rastavljenosti od porodice i brojnih obaveza, a razvod je tek nedavno okončan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.