ISPOVIJEST

Hana Hadžiavdagić-Tabaković nakon nesreće: Dvije noći od straha nisam spavala

Piše: E. BAKIĆ

19.4.2018

Voditeljica na Hayat TV-u i jedna od najpoznatijih Instagram influenserica u regionu Hana Hadžiavdagić–Tabaković je nedavno u Zagrebu doživjela saobraćajnu nesreću.

Automobilom je udarila u tramvaj, a s njom u autu je bio i pas koji je prošao bez povreda. Nakon toga se na Instagramu obratila prijateljima, gdje je napisala da se osjeća dobro.

 Dobra škola

Prvi put nakon nesreće govorila je za „Dnevni avaz“, a, kako nam je kazala, nema nekih velikih posljedica, osim što je strah još prisutan. Naš poziv Hadžiavdagić–Tabaković zatekao je u rodnom Sarajevu, gdje je došla kako bi porodicu uvjerila da je sve OK.   

- Malo me bole leđa, imam nekih modrica po tijelu, ali dobro je prošlo kako je moglo biti. Drago mi je da se nešto ozbiljnije nije desilo meni, ali ni psu. Također, drago mi je da nisam nikoga udarila na cesti, što se vrlo lako moglo desiti. Nadam se da će se priča na ovome završiti, ali svakako nesreća mi je dobra škola i, nažalost, ljudi nekad uče na svojim greškama – govori nam Hadžiavdagić–Tabaković.

Kako se sve desilo i na koji način se uspjela vratiti u normalu Hana je pojasnila u nastavku razgovora.

- Bio je to veliki stres, dvije noći skoro nikako nisam mogla spavati od straha. Inače, nemam naviku da pijem tablete za smirenje i nemam ih u kući uopće, ali onda je suprug rekao da ide kod mame da vidi ima li nešto za smirenje kako bih mogla zaspati. Moram priznati da sam i nakon što sam zaspala imala ružne snove i more – pojašnjava voditeljica.

Udvostručeni pregledi

Priznaje da nakon nesreće ima strah i od letenja avionom.

- Kada sam kretala iz Zagreba u Sarajevo, ulazeći u avion, imala sam osjećaj da će se srušiti, valjda su strah i stres učinili svoje. Inače, ne bojim se letenja, ali eto, kada se dese tako neke ružne stvari, stalno misliš da se loše veže jedno na drugo i da će se opet nešto slično desiti – kaže Hana.

Iako je dobila brojne negativne komentare nakon nesreće, ističe da je puno više onih koji je vole i podržavaju.

- Storiji na Instagramu imali su 320.000 pregleda u danu kada sam imala udes, a inače to nije slučaj. Uglavnom, pregledi su se taj dan udvostručili. Još nisam uspjela odgovoriti na sve poruke, ali mi mnogo znači kada osjetim podršku – kaže poznata influenserica.

Ponovo kod instruktora vožnje

- U ponedjeljak sam s mojim instruktorom ponovo uzela časove vožnje. Ne da bih učila ponovo vožnju, nego da razbijem strah. Dugo se nisam usudila sjesti za volan zbog nesreće koja se ranije desila, a nisam ju ja uzrokovala, nego neko drugi – kaže Hadžiavdagić–Tabaković.





Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.