KRV NIJE VODA

Slavne dame koje su uspjele prenijeti gene na nasljednice: Kakva majka, takva kćerka

Enisa SKENDEROVIĆ

22.4.2018

Slavne mame uvijek su bile dobar primjer svojim kćerkama, ali i dobra ulazna karta za svijet šou biznisa. Holivudske glumice, pjevačice i svjetski poznate manekenke imaju razloga da budu ponosne. Njihove nasljednice, kćerke, naslijedile su od njih ljepotu, gracioznost, ali i ljubav prema poslu kojim se bave njihovi najveći životni uzori - majke.

 Genetska lutrija

Sindi Kraford (Cindy Crawford), Kejt Mos (Kate Moss), Džeri Hol (Jerry Hall), Vanesa Paradi (Vanessa Paradise)… samo su neke od slavnih majki koje su uspjele prenijeti uspješne gene na svoju djecu, jer smo svjedoci nove generacije modela, koju čine upravo njihove kćerke.

Mnoge modne piste sada zauzima Kaja Gerber (Kaia), kćerka legendarne Sindi Kraford, koja je nekad harala svijetom mode.

Kaja je, naime, odradila mnogo hodanja po pisti, otvorila je reviju “Chanela” i radila kampanje za “Miu Miu” i “Marc Jacobs”. Prvi pravi editorijal lijepa Kaja snimila je za “Teen Vogue”, uz podršku cijele porodice. Prije toga, kao desetogodišnjakinja je bila zaštitno lice za “Young Versace”, linije odjeće za djecu. Osim toga, uspješno je odradila fotografiranje za italijansko izdanje slavnog “Voguea”. Ponosna na svoju kćerku, Kraford se našalila te je uz jednu fotografiju napisala: “Bolje je da čuvam leđa.”

Osim nje, i Lili-Rouz Dep (Lily-Rose Depp), kćerka prekrasne Vanese Paradi i Džonija Depa (Johnny Depp), također odrađuje revije za velika modna imena, a i zaštitno je lice “Chanel Beautéa”. Jolanda Foster (Yolanda), majka Bele (Bella) i Džidži Hadid (Gigi), također je bila model, devedesetih godina harala je modnom scenom.

Kao model se istaknula i kćerka glumačkih zvijezda Kim Besindžer (Basinger) i Aleka Boldvina (Alec Baldwin) Ajrlend (Ireland). Iako mnogi smatraju da liči na oca, zaključuju da je ljepotu naslijedila od majke. Pažnju privlači provokativnim fotografijama na Instagramu, a s obzirom na to da je kćerka jedne od najljepših žena svijeta, ne čudi da se i sama bacila u manekenske vode.

Blistava karijera

No, Lila Grejs Mos (Lila Grace Moss), kćerka Kejt Mos (Kate Moss), jednog od najpopularnijih i najbolje plaćenih top-modela, izjavila je jednom prilikom da ju je često sramota svoje popularne majke.

- Nekad je bila moj idol, u svakom smislu, ali kako sam odrastala, sve me je češće bilo sramota njenog ponašanja, ali je volim, naravno – kazala je Lila Grejs.

Iako se Mos dugo trudila da kćerku Lilu Grejs drži podalje od javnosti, jer je na svojoj koži osjetila koliki je to pritisak i kakve posljedice mogu biti, to joj nije pošlo za rukom. Ambiciozna Lila Grejs počela je, naime, da gradi karijeru u manekenskim vodama i predviđaju joj blistavu karijeru. Sve je počelo naslovnom stranicom za “Vogue”, na kojoj su majka i kćerka zajedno pozirale.

Maji Houk predviđaju svjetsku slavu

Maja Houk (Maya Hawke) kćerka je glumca Itana Houka (Ethan Hawke) i Ume Turman (Thurman), a mladoj ljepotici mnogi predviđaju svjetsku slavu. Osim nje, bivši par ima i sina Levona Roana. No, zbog svoje ljepote, veću pažnju javnosti zauzela je Maja, koja je zablistala na modnom događaju dizajnera Zaka Posena (Zac), nakon čega svjetski mediji budnim okom prate njenu karijeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.