JET SET

Sestre Kardašijan donijele tešku odluku: Je li ovo početak kraja porodice?

Net.hr.

22.4.2018

Dućan zatvaramo jer se želimo posvetiti svojim drugim poslovnim projektima, rekla je Kim Kardašijan (Kardashian). Iza cijelog tog carstva stoji menadžerica ili kako je zovu “momager”, jer im je i majka i menadžer - Kris Džener (Jenner).

Sve je počelo kad je sa samo 17 godina upoznala advokata Roberta Kardašijana koji je najveću popularnost doživio na suđenju OJ Simpsonu 1995. Bio je njegov advokat, iako se priča da je znao kako je OJ kriv za ubistvo svoje supruge Nikol koja je bila najbolja prijateljica Kris, prenosi Net.hr.

Ubrzamo li jedno 20-ak godina unaprijed, svijet je ugledao snimak seksa Kim Kardašijan i njenog tadašnjeg dečka, a “momager” Kris je to dobro unovčila jer su nedugo nakon toga pokrenuli svoj realiti šou i tako je krenula era Kardašijana. Danas sestre Kim, Kortni (Kourtney) i Kloi (Khloe) svaka imaju svoje poslovne projekte, a i mlađe sestrice Kajli (Kylie) i Kendal (Kendall), uspješne su poslovne žene.

Kao “završetak jedne ere” opisano je upravo zatvaranje legendarnog dućana DASH. Prije nekoliko godina cure su već počele pričati o tome kako previše troše na taj dućan te da ih treba zatvoriti. Finansijski problemi očito su bili veći od emotivne vezanosti za dućan koji je dobio i svoj “spin off” show - DASH Dolls. Pratio je živote zaposlenica dućana, a i tu je bilo svega. Nije prošlo ni bez pljački dućana u kojem su sestre (ako možete zamisliti) stvarno radile za blagajnom, čistile skladište i slagale odjeću, a većinu vremena urnebesno tračale svoju mamu Kris.

Osim toga, prije dvije godine tužio ih je i slijepi muškarac Andres Gomez koji je rekao da dućan DASH ne želi imati posla sa slijepcima, diskriminira ih i tretira kao građane drugog reda. Na web stranici nije mu radio software za slijepe, koji čita sadržaj na ekranu. Tražio je i novce, a ne zna se kako je sve završilo.

Neosporna je planetarna popularnost članova ove većinom ženske porodice, kroz koju je prošlo i nekoliko muškaraca, što bivših muževa, što bivših partnera, ali i bivših muškaraca koji su postali žene.

Ove godine završila je 14. sezona njihovog šoua "Keeping up with the Kardashians". Sve sezone prije tih imale su gotovo dvostruko više gledatelja, a prvu epizodu ove posljednje sezone gledalo je 1,443,000 ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.