NA KRALJEVSKI NAČIN

Zašto će nakon rođenja treće bebe stvari za Kejt biti drugačije

Dnevnik.hr

26.4.2018

Kejt Midlton (Kate Middleton) prije četiri godine na svijet je donijela sina Džordža (George), a prije dvije kćerku Šarlot (Charlotte). Poslije obje trudnoće službenim se dužnostima ubrzo vraćala.

Vojvotkinja od Kembridža u ponedjeljak je na svijet donijela i treće dijete, još jednog sina. No, uprkos tome što joj majčinstvo već itekako ide od ruke, čini se da će Kejt ovoga puta, za razliku od prva dva poroda, neke stvari ipak napraviti drugačije.

Kada je prošli mjesec otišla na porodiljsko, njen tim objavio je da se vojvotkinja službenim dužnostima neće vratiti prije jeseni te da će joj za to vrijeme dok je nema prioritet biti djeca.

Bivša babica Diana, osoba koja ženi pomaže da na svijet donese zdravo novorođenče, komentirala je da postoji mogućnost da je Kejt shvatila da se nakon prethodna dva poroda prerano vratila službenim obavezama.

Nakon što je sina Džordža rodila 2013. godine, Kejt se dužnostima vratila već šest sedmica kasnije, a kada je, prije dvije godine, na svijet donijela malenu Šarlot, u društvu princa Vilijama (William) bila je već dva mjeseca kasnije.


- Sigurno je da je za većinu majki to vrlo rano. To je tek period u kojem se tijelo počinje oporavljati kako spada - objašnjava babica.

Dodala je da je vojvotkinja, s obzirom na veliku medijsku pažnju, zasigurno bila i pod velikim pritiskom da mora izgledati najbolje što može.

- To može biti stresno za svakoga, a pogotovo za one koji, najvjerovatnije, žele samo ostati kod kuće i maziti se sa svojim djetetom - govori ona.

Dodaje da joj se čini da javnost potcjenjuje količinu vremena i stresa koji se potroše i stvaraju oko odlaska na jedan takav događaj u sklopu kraljevske porodice.

- Tu ulazi planiranje, pa biranje odjeće, uređivanje kose, šminka. U većini slučajeva gosti se pozdravljaju i prije kontakta s medijima, a i to zahtijeva pripremu, za što je sigurno manje vremena kada imate novorođenče - objašnjava ova bivša babica.

Također, moguće je da Kejt sa svojim tek rođenim sinom želi iskoristiti svaki mogući trenutak u slučaju da više ne misli rađati.

- Žene koje su svjesne da bi im to moglo biti posljednje dijete uglavnom žele što više vremena provesti kod kuće. Smatram da je njena odluka o tome da se ne vraća ubrzo na posao itekako mudra - zaključila je babica.

I pored toga, kraljevska porodica uskoro će i službeno dobiti novu članicu. Riječ je, naravno, o Megan Markl (Meghan Markle), koja će se 19. maja udati za princa Herija (Harry), a Kejt će joj na neko vrijeme prepustiti svoje mjesto i dati da dođe do izražaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.