ISPOVIJEST

Borba za potomstvo Brigit Nilsen: Zamrznula sam jajne ćelije u četrdesetoj, a tek 14 godina kasnije i rodila

( Instagram)

Avaz.ba

26.7.2018

Danski model i glumica Brigit Nilsen (Brigitte Nielsen) prošli je mjesec u 55. godini dobila peto dijete, djevojčicu Fridu, s 15 godina mlađim suprugom  Matijom Desijem (Mattio Dessi, 39). Paru koji je u braku 12 godina to je prvo zajedničko dijete. Brigit je u intervjuu za "People" magazin otkrila kako je pokušavala zatrudnjeti više od deset godina.

- Presretna sam što konačno imam svoju princezu u zagrljaju - rekla je Nilsen. Dodala je kako je 'in vitro' oplodnja bila emocionalno iscrpljujuće iskustvo, ali svakako vrijedno.

- Medicinski potpomognuta oplodnja za mene je bila dug put. Želim dati do znanja ženama da je sve moguće, ali da moraju biti i realne. Bilo je tu puno razočarenja - rekla je iskreno glumica. Osim Fride, iz prijašnjih brakova i veza ima četiri sina.

Brigit je znala, kako kaže, da želi zamrznuti jajašca još u 40. godini, kada je srela sadašnjeg supruga. Doktori su joj, tvrdi, davali šanse samo tri do četiri posto da će zanijeti vlastitom jajnom ćelijom. 

- Agonija je trajala gotovo 14 godina, a potrošila sam i mnogo novca, no, nije mi žao - kaže glumica. Dodaje kako se nije bojala ničega jer je s godinama postajala sve hrabrija biti ponovno majka.

Porod u privatnoj američkoj klinici je prošao bez ikakvih komplikacija, a rodila je carskim rezom.

- Moja kćerka je zdrava i predivna. Imam sve što sam samo poželjeti mogla, a suprug i ja nismo nikada bili zaljubljeniji - rekla je. 

Par se upoznao 2003., a tri godine kasnije su se vjenčali na Malti. Osim što je 15 godina mlađi, Matija je i oko 15 centimetara niži od 185 centimetara visoke supruge.

Kad je prije nekoliko mjeseci objavila da je trudna, Nilsen se našla na meti kritika zbog svojih godina. Inače, glumica je 2008. završila u klinici za odvikavanje od alkohola, a 2012. su je paparaci ulovili kako se opija po parku u Los Anđelesu.

Dankinja, koja je poznata po ulozi u filmovima 'Crvena Sonja' i 'Rocky VI.', bila je u dvogodišnjem braku s glumcem Silvester Stalonom (Sylvesterom Stalloneom) od kojeg se razvela 1987. Osim za njega, udala se za kompozitora Kaspera Vindinga (Kasper Winding), fotografa Sebastijana Kapelanda (Sébastien Copelanda) i glumca Raula Mejera (Raoula Meyera). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.