NAGRADE

Kamila Kabeljo oduševila na MTV nagradama: Pjevačica osvojila priznanja za umjetnicu i video godine

Za hit “Havana”

Kamila Kabeljo

CDM

21.8.2018

Kubanska pjevačica Kamila Kabeljo (Camila Cabello) pobjednica je večeri na dodjeli MTV video nagrada, s osvojenim priznanjima za umjetnicu godine i video godine za hit “Havana”, prenose agencije.

“Ne mogu da vjerujem da je ovo za mene”, rekla je preuzimajući nagradu Kabeljo (21), bivša članica grupe “Fifth Harmony” koja od 2016. vodi samostalnu karijeru.

Njujorška reperka Kardi Bi (Cardi B) osvojila je nagradu za najbolju novu umjetnicu hitom “I Like It”.

Tri nagrade osvojio je Childish Gambino za video pjesme “This Is America” o crnačkom identitetu i policijskoj brutalnosti, ali radi se o nagradama u tehničkim kategorijama.

Video za zajedničku pjesmu supružnika Bejonse (Beyonce) i Džej-Zi-ja (Jay-Z) “APES**T” o kojem se mnogo govorilo jer je sniman u Luvru osvojio je samo dvije nagrade od osam kategorija.

Vrlo popularni pjevači Drejk (Drake) i Bruno Mars su, uprkos brojnim nominacijama, otišli kući praznih ruku.

Na dodjeli u Njujorku nastupili su Arijana Grande (Ariana Grande), Niki Minaž (Nicki Minaj), Aerosmit (Aerosmith), Šon Mendes (Shon Mendes) i Trevis Skot (Travis Scott). Publiku je na noge digla Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), koja je dobila nagradu za 20 godina karijere, izvedbom presjeka svojih najvećih hitova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.