IZJAVA

Čarli Šin je najkontroverzniji glumac današnjice

1986. dobio prvu ulogu

Arhiv

cdm.me

4.9.2018

Američki glumac Čarli Šin (Charlie Sheen) svoju slavu stekao je rano. Za to je mogao da zahvali ocu Martinu Šinu (Sheen), koji je sedamdesetih godina već postao proslavljeni glumac, piše "Glossy".

Kao najmlađi sin, Šin je jako brzo pošao očevim stopama, pa je već sa 19 godina započeo svoju filmsku karijeru u tinejdžerskoj drami o Hladnom ratu “Crvena zora”, u kojoj je glumio rame uz rame s Patrikom Svejzijem (Patrick Swayze), Tomasom Hauelom, Leom Tomson i Dženifer Grej (Jennifer Grey). 

Mladi glumac se pojavio i u jednoj epizodi serije “Nevjerovatne priče”.

Svoju prvu veliku ulogu Šin je imao u drami o Vijetnamskom ratu “Vod” 1986. godine. Samo godinu kasnije glumio je uz svog oca u “Wall Streetu”. Oba filma je režirao Oliver Stoun (Stone).

Slavu je svakako stekao nakon serije uspješnih filmova kao što su “Vod”, “Wall Street”, “Mladi revolveraši” iz 1988. godine, “Glavna liga”, “Usijane glave” i “Tri mušketira”.


Mlađoj populaciji Čarli Šin više je poznat po televizijskim ulogama, naročito u popularnoj seriji “Dva i po muškarca”, koju je i obilježio svojim humorom i specifičnom mimikom.

Nažalost, u svom kasnijem životu Šin je pažnju medija i fanova privlačio nizom skandala.

Produkcija “Dva i po muškarca” obustavljena je u januaru 2011. godine, kada je glumac bio na odvikavanju od opijata. To je bio već njegov treći pokušaj rehabilitacije u 12 mjeseci. 

Narednog mjeseca, CBS je otkazao posljednje četiri epizode sezone nakon što je Šin javno ponižavao i komentirao autora serije Čaka Lora (Chuck Lorre), što je rezultiralo zabranom ''Warner Brosa'' Čarliju Šinu da priđe setu.

U to vrijeme Šin je imao javni nervni slom koji je emitiran na televiziji i na internetu. Glumac je davao svakakve izjave i spominjao bizarne stvari o sebi, poput toga da je vještac i da ima tigrovu krv i DNK Adonisa.

- Umoran sam od pretvaranja da nisam poseban. Umoran sam od pretvaranja da nisam moćna rok zvijezda s Marsa - rekao je Šin novinarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.