STRAŠNO

Bijonse i Džej-Zi ugroženi: Dobivali prijetnje smrću

Zbog projekta na kojem su radili

Bijonse i Džej-Zi

Story

10.9.2018

Ako je suditi prema pisanju ''Fox Newsa'', Džordž Zimerman (George Zimmerman), koji je 26. februara 2012. godine ubio nenaoružanog Trejvona Martina (Trayvon), a onda bio oslobođen optužbi, slao je prijeteće poruke Bijonse (Beyonce) i njenom suprugu Džej-Ziju (Jay Z). Zašto? Zbog projekta na kojem su radili. 

Poruke u kojima je prijetio supružnicima poslane su privatnom istražitelju Denisu Varenu (Dennis Warren) tokom snimanja dokumentarne serije ''Rest in Power: The Trayvon Martin Story'', u kojoj je izvršni producent bio Džej- Zi. 

Upravo zbog toga jer je muzičar bio povezan s dokumentarnom serijom o čovjeku kojeg je Zimerman ubio, prijetio je njemu i njegovoj porodici.

- Ako ih vidim ikada u životu, naći će se unutar aligatora - napisao je Džordž i nazvao je Džej-Zija kuj***, a Bijonse siromašnom ku***.

Također, osim supružnicima, Zimerman je navodno slao prijeteće poruke i Džej-Zijevom pomoćnom producentu Majklu Gasparou (Michael Gasparro), a one su sadržavale kućnu adresu i podatke o najvećim mafijašima Njujorka koji Majkla navodno traže.

Između 16. i 25.decembra prošle godine u spisima se navodi da je istražitelj Varen primio 55 poziva, 67 poruka, 36 glasovnih poruka i 27 e-mailova od Zimermana. 

Budući da posljednja epizoda dokumentarne serije tek treba biti emitirana, ovoj priči još nije stigao kraj. Muzičari se još nisu oglasili o tom pitanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.