PLAVA KRV

Artur Čato - Novi princ iz snova

Sin lejdi Sare, kćerke pokojne princeze Margarete, rođene sestre kraljice Elizabete II

Čato: Zaludio društvene mreže

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

13.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Britanska kraljevska porodica ima novog princa iz snova. Mladi srcolomac, punog imena Artur Robert Neteniel Čato (Arthur Nathaniel Chatto), sin je lejdi Sare (Sarah) Čato i njenog supruga Danijela (Daniel), jedine kćerke pokojne princeze Margarete, rođene sestre kraljice Elizabete II (Elizabeth). On je 25. u redu za britansku krunu i po mnogo čemu je netipičan član monarhije. 

Iako javnost nije previše obraćala pažnju na njega, 19-godišnji plemić svojom je pojavom zaludio društvene mreže, na kojima ponekad otkriva mnogo više od bilo kojeg člana ove stroge monarhije.  

Nova era

On je prekršio sve kraljevske protokole objavivši na Instagramu fotografiju na kojoj skoro potpuno nag pokazuje svoje mišićavo tijelo, čime je zadobio armiju obožavateljica. Mnoge mu nude brak kad još malo sazri.

Osim što su njegove pratiteljice komentirale da je Artur „baš porastao“, one su ga podržale u tome što je odlučio da, za razliku od ostatka kraljevske porodice, koja krije intimu, objavi tako slobodne fotografije na Instagramu. Do izražaja dolaze njegovi mišići, a ekstremni sportovi velika su mu strast, kao što su ronjenje na arktičkom krugu ili ekstremno skijanje.

- Ovo je potpuno novo. Član kraljevske porodice objavljuje svoje golišave slike. Nova era, svaka čast - jedan je od komentara pored onih koji hvale njegovo "perfektno izvajano tijelo".

Jedno vrijeme proveo je i u mornarici, a kao dječak vrlo često se mogao vidjeti u prisustvu kraljice Elizabete, kojoj je na svečanostima nosio šlep.

Ovaj interesantni mladić u maju prošle godine, kao i ostatak njegove porodice, bio je na glamuroznom vjenčanju princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) te im javno poželio svu sreću u ljubavi i zajedničkom životu.

Djevojka Lizi

Svestrani Artur studira historiju umjetnosti na prestižnom sveučilištu u Edinburgu, istom onom na kojem su se prije petnaest godina upoznali princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton). Ovakva sudbina možda čeka i mladog Artura jer, prema pisanju stranih medija, već je neko vrijeme u vezi s kolegicom s fakulteta Lizi Frind (Lizzie Friend).

Kao i njegovi stariji rođaci Vilijam i Hari, i Artur je pjevao u horu katedrale u Vestminsteru.

Mladi princ je, također, bio dio "Kombinovnih kadetskih snaga", škole u kojoj đaci uče različite vojne vještine.

Moderan plemić

Britanski mediji ističu da Artur vodi dinamičan život. On se bavi raznim sportovima, pa je tako ronio na Arktiku i planinario na Alpama. Također, veliki je ljubitelj društvenih mreža i moderne tehnologije, pa za razliku od ostatka porodice, često naručuje brzu hranu preko interneta, iznajmljuje kućne pomoćnice preko popularnih aplikacija i upoznaje djevojke na društvenim mrežama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.