MINI INTERVJU

Nadine Mičić: Ples po rubu

Igra Inu u predstavi „Murlin Murlo“, koja je nedavno bila na svom prvom gostovanju u Zagrebu

Mičić: Svakoj ulozi pokušavam udahnuti što više života i istine. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

1.3.2019

Predstava „Murlin Murlo“ bit će izvedena 2. marta u 20 sati na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu. Ansambl Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu nedavno je gostovao u Zagrebu u „Teatru & TD“. 

Zanos i radost

Mlada glumica Nadine Mičić igra jednu od uloga te nam je govorila o samoj predstavi, ali i razlikama igranja u gostima od onoga u gradu gdje je predstava i nastala. 

- Veseli me igranje svake od mojih predstava. Na samu glumačku igru ne utječe promjena grada ili pozorišta. Zanos i radost su isti. Ipak, sigurnija sam u Sarajevu. Iako, sve ovo možemo pripisati i manjku iskustva, moguće je da ću za koju godinu drugačije govoriti – iskrena je Mičić.

Kaže da veoma voli predstavu „Murlin Murlo“, u kojoj igra Inu.

- Zaista nam je od ogromnog značaja što je prvo gostovanje bilo u zagrebačkom „Teatru &TD“. Gostoprimstvo je bilo za poželjeti. Publika je uz nas bila od prve minute predstave, pomno prateći priču, a Zagrepčani kažu da smo je odlično donijeli. Dali su nam svoje emocije nesebično, tako da se sat i 15 minuta, koliko predstava traje, kroz salu prolamao smijeh, ali je bilo i suza. I hvala im na tome – kaže Mičić.

Lijepa glumica svakoj svojoj roli pokušava udahnuti, kako ističe, što više života i istine.

- Tako je bilo i s Inom. Stvaranje ove uloge je bio ples po rubu, na koji sam vrlo ponosna. Za sve ostalo bih voljela čuti komentare publike, to je ipak najbolji „feedback“ – kazala je glumica.

Novi angažmani

 Trenutno završava dva nova projekta. 

- Jedan je diplomski ispit mog kolege Irfana Ribića. Riječ je o tekstu „Slavna Florence“, gdje, osim Irfana i mene, igra Dženita Imamović- Omerović. Sretna sam i uzbuđena što će uskoro i publika moći vidjeti kako smo se lijepo igrali stvarajući ovu predstavu. Druga predstava je ispit studenta režije Gabrijela Lazića, s kojim radimo tekst „Don Juan se vraća iz rata“. Glumačku podjelu čine Kemal Rizvanović, Emina Muftić, Sanela Krsmanović, Irma Alimanović, Helena Vuković, Lejla Džanović i Lidija Kordić – rekla je Mičić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.