DIVA ZA AVAZ

Hanka Paldum o saradnji s Mićom Vukašinovićem nakon 40 godina: Čekali smo pravu pjesmu

Manjina je ta koja pokušava loše stvari. Ali, nažalost, većina je ta koja se ušutjela

Piše: N. Aj.

4.8.2019

Hanka Paldum i Milić Vukašinović - Avaz
Hanka Paldum - Avaz
Hanka Paldum - Avaz
Hanka Paldum - Avaz
Hanka Paldum - Avaz
+4

Diva sevdaha Hanka Paldum pjesmom "Jedna je jedina" pokazala je još jednom zašto je miljenica bh. publike. Tekst za novu numeru potpisuje Milić Vukašinović, a upravo ovim singlom su osvježili saradnju nakon 40 godina.

"Jedna je jedina" posvećena je Hankinoj domovini, a naš poziv legendu sevdaha zatekao je upravo u društvu Vukašinovića.

- Kad se spoji energija koju je proizveo Milić Vukašinović, iznjedrio je takvu kakva jeste i s takvom porukom snažnom, a onda moja emocija i energija publike… Sve to zajedno je savršenstvo. Mnogi su dugo očekivali našu ponovnu saradnju, ali kako se kaže, ne može prije zore svanuti. Dok dragi Bog ne da tu nit koja će spojiti, a to je dobra pjesma, mogli smo samo da maštamo i sanjamo ona nekadašnja dobra vremena, kada smo cijelu bivšu Jugoslaviju osvojili pjesmama Milića Vukašinovića - iskrena je Paldum.

Ističe da se pjesma desila nakon toliko godina od njihove posljednje saradnje, ali da nije mogla biti bolja.

- Posebno u ovo vrijeme, sada, kada nam Bosnu čerupaju, kada nam državu žele uništiti i negirati, bore se zaista da je unište. Ova pjesma je došla kao mehlem na ranu. Naše je da koliko možemo djelujemo i da dajemo od sebe svoj doprinos. Ako to ne dođe do pomućenih umova, nažalost, onda barem nas ispunjava i zadovoljava. Mi smo sretni kad znamo šta želimo i hoćemo. 

Stremimo da svojim djelovanjem učinimo svoje okruženje ljepšim. Desit će se šta se desi. Kada bismo svi pojedinačno bili općekorisni, onda bismo sigurno i došli na viši nivo, jer je manjina ta koja pokušava loše stvari. Ali, nažalost, većina je ta koja se ušutjela - zaključuje Paldum.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.