RAZGOVOR

Bosanac koji nigdje nije prispio

Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu...

Aldin Tucić. D. Jurišić

Piše: Avaz.ba

24.12.2019

Aldin Tucić (32) poznat je po ulogama u filmu “Halimin put”, mini seriji “Dragi blože”, seriji „Crno-bijeli svijet“, ali i po brojnim predstavama.

Rođeni Zeničanin glumu je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prije toga je bio član Dječije, omladinske i lutkarske scene (DOLS) Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP).


Mišljenje o svemu

U posljednje vrijeme igra u komediji „Ja, Bosanac“, autorice Indire Kučuk-Sorguč.

- U ovoj komediji pratimo posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna, a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… Na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše – kaže Tucić.

On glumi od 11. godine.

- U sezoni 1998./99. u predstavi Zilhada Ključanina „Šehid“ prošao sam na kastingu i to mi je bila prva predstava na daskama BNP-a za koju sam dobio neka priznanja, a potom sam bio i prvo dijete koje je otvorilo „Zeničko proljeće“ – kaže Tucić.

Napominje da je nakon toga bio član DOLS-a sve do upisa na Akademiju.

- Odigrali smo mnoštvo predstava u kojima sam uživao i još treperim kad trebam ponovo izaći na ovu scenu. Možda će zvučati otrcano, ali stvarno uloga Bosanca u predstavi „Ja, Bosanac“ mi je jedna od najdražih – ističe ovaj glumac.


Veliko platno

Francuski film pod nazivom „Simpatija za đavola“ o novinarima Francuzima koji su izvještavali iz BiH tokom rata tek nedavno je imao svoju premijeru, a u njemu Tucić ima ulogu generala koji je i snajperista. Film već ima četiri Gran prija.

- Jedva čekam da „Simpatija za đavola“ dođe i u naša kina. Imao sam vrlo težak zadatak, jer je moj lik u filmu vrlo kompleksan, ali reditelj mi je dao totalnu slobodu i napravili smo odličan posao – rekao je Tucić na kraju razgovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.