DŽEPNA VENERA

Kajli Minog slavi 52. rođendan

Zbog pandemije koronavirusa ove godine ne može u studio, ali je to ne sprečava da snima novi album

L. K. P. / Avaz.ba

28.5.2020

Minog: Nema namjeru da uspori - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Australska pop zvijezda Kajli Minog (Kylie Minogue) prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u više od trideset godina karijere prodala je 80 miliona ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona. Danas, 28. maja slavi 52. rođendan.

Rođena u Melburnu, prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao "ptičicu cvrkutalicu" i izrasla u jedan od najvećih australskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol.

-Postala je sastavni dio australske kulture - izjavila je svojevremeno autralska dizajnerica Pola Džoj (Paula Joy).

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji "Skyways", ali je glumački napoznatija po zvjezdanoj ulozi Šarlin u popularnoj sapunici "Susjedi" u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Džejsonom (Jason) Donovanom imala je istovremeno i ljubavnu vezu, koju će Kajli koju godinu kasnije prekinuti zbog harizmatičnog Majkla Hačensa (Micheal Hutchence) iz grupe INXS.

Njeni nastupi prepuni energije i zarazne pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula.

Zbog svog zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od ADIS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Kajli ima odanu i široku publiku LBGT populacije, koja je naziva "veleposlanicom univerzalne ljubavi".

Njezn je ljubavni život, međutim, desetljećima punio stupce tabloida, od veze s pokojnim Hačensom i Lenijem Kravicom (Lenny Kravitz) do one s francuskim glumceom Oliverom Martinezom.

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.



Godine 2005. borila se s rakom dojke. Instagram

Zbog pandemije koronavirusa ove godine ne može u studio, ali je to ne sprečava da snima novi album.

Kajli je otkrila da uči kako koristiti kućni studio za snimanje novog projekta.

-Zaista imam puno posla, postavljam kućni studio u dnevnom boravku. Naučila sam mnogo toga o snimanju. Zahvalna sam što mogu nastaviti rad na svom albumu na ovaj način - izjavila je pjevačica.

Proslava rođendana bit će skromna jer je u karantini.

-Bit ću kod kuće i razgovarati s porodicom i prijateljima. Popit ću čašu ili dvije - dodala je ona.

Australska superzvijezda, jedna od rijetkih poznatih ličnosti koju će svi u svijetu znati i ako se predstavi samo imenom, Kajli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.