OPTUŽBE

Uhapšena zvijezda serije "Lude sedamdesete", prijeti mu 45 godina zatvora

Deni Masterson tereti se za silovanje žena u tri odvojena slučaja koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine

Deni Masterson: Prijeti mu 45 godina zatvora. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

18.6.2020

Glumac Deni Masterson (Danny Masterson), najpoznatiji po ulozi u seriji "Lude sedamdesete", uhapšen je u srijedu zbog optužbi za silovanje, javlja CNN.

Mastersona se tereti za silovanje žena u tri odvojena slučaja koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine. Pušten je nakon tri i po sata uz kauciju od 3,3 miliona dolara, a na sudu se mora pojaviti 18. septembra.

-Gospodin Masterson je nevin, a sigurni smo da će biti oslobođen optužbi kad svi dokazi izađu na vidjelo i svjedoci budu imali priliku svjedočiti - rekao je za CNN Mastersonov advokat Tom Mesar (Mesere).

Glumčev advokat u izjavi dodaje kako su Masterson i njegova supruga potpuno šokirani iznenadnim podizanjem tužbe za gotovo dvadeset godina stare optužbe, ali da porodica pronalazi utjehu u tome što će istina napokon izaći na vidjelo.


Masterson u seriji "Lude sedamdesete". Agencije

-Ljudi koji poznaju gospodina Mastersona znaju njegov karakter i znaju da su ovi navodi neistiniti - zaključuje Mastersonov advokat.

Bude li osuđen, glumac se suočava s mogućom kaznom od 45 godina zatvora.

U saopćenju Ureda okružnog državnog odvjetništva u Los Anđelesu navodi se i kako je tužilaštvo odbilo podnijeti tužbe za još dva navodna slučaja seksualnog zlostavljanja protiv Mastersona. Jedna je optužba odbijena zbog nedovoljno dokaza, a druga na temelju zastare za navodni zločin.

Deni Masterson je najpoznatiji po ulozi u tinejdžerskom sitkomu "Lude sedamdesete". Glumio je sarkastičnog Stivena Hajda (Steven Hyde), najboljeg prijatelja Erika (Eric) Formana.

S kolegom iz serije Aštonom Kačerom (Ashton Kutcher) glumio je i u Netflixovom sitkomu "The Ranch", ali su 2017. streaming div i producenti prekinuli s njim saradnju uslijed optužbi za silovanje.

- Od prvog dana negiram te nečuvene optužbe protiv mene. Policija je te tvrdnje istraživala prije više od 15 godina i utvrdila da su neosnovane. Nikad nisam optužen za zločin, a kamoli optužen za nešto. U ovoj bi zemlji trebao biti nevin dok ti se ne dokaže krivica. Međutim, u trenutnoj klimi koja vlada, čini se da ste proglašeni krivim onog trenutka kad ste optuženi - izjavio je Masterson 2017. za CNN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.