LOŠA SITUACIJA

Zanosna bh. manekenka za "Avaz": Ne radim, osjećam posljedice pandemije

Ana Marija Jurišić se posvetila sinu Pavlu

Ana Marija Jurišić. Arhiv

Piše: L. Medinić

12.11.2020

Zanosna bh. manekenka Ana Marija Jurišić već odavno gradi karijeru izvan domovine. Tako je početkom godine postala model jedne od najpoznatijih modnih kuća „Chanel“. 

No, zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa i njeni mnogobrojni angažmani su otkazani.

Više kuham

Ana Marija Jurišić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

- Dane provodim s porodicom, posvetila sam se sinu Pavlu, više kuham, a samim tim i više jedem, što nije najbolje za moj posao – govori Jurišić za „Avaz“.

Kako nam priznaje manekenka, nedostaju joj putovanja i njena karijera.

- Inače sam dosta temperamentna i volim da sam u pokretu, da mi je vrijeme uvijek ispunjeno, a pandemija mi je donijela previše slobodnog vremena, što meni lično ne odgovara. Čitam dosta knjiga, družim se sa svojima, ali mi nedostaju putovanja i snimanja – govori nam Ana Marija.

Sve stalo

Koronavirus je zaustavio gotovo sve, a kako nam je otkrila Jurišić, i ona je osjetila posljedice krize.

- S novonastalom situacijom se nosim relativno dobro, svjesna sam da je to stanje s kojim smo suočeni svi i da moram biti strpljiva i čekati da pronađemo rješenje. Pavle je presretan jer smo mu i otac i ja kod kuće. Nažalost, i ja sam osjetila posljedice pandemije na svom poslu, već duže vrijeme ne radim. Najviše sam radila u Americi, a tamo je situacija zaista loša – poručila je manekenka.

Online kastinzi

- Sada se i kastinzi održavaju online. Čak mi je let za Meksiko 21. novembra bio otkazan zbog sigurnosnih mjera. Nisam mogla napustiti Hrvatsku, što mi je uveliko poremetilo planove – kaže nam Jurišić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.