SKANDAL ODJEKUJE I U SAD

"New York Times" analizirao 77 minuta audiosnimka između Štajnfeld i Lečića: Nema indicija da je bilo uvježbavanje dijaloga

Novinari kontaktirali Danijelu Štajnfeld i Branislava Lečića

N. Aj.

25.3.2021

Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić. Arhiv

Ugledni američki časopis "New York Times" analizirao je snimak razgovora glumice Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, koji je glumica dostavila tužilaštvu u Beogradu kao dokaz da je Lečić silovao.

Iako je u Srbiji i regionu dostupan dio razgovora, Lečić će branio time da je to isječak od mnogo dužeg razgovora te da je riječ o uvježbavanju dijaloga. Snimak traje 77 minuta, a novinari "New York Timesa" kontaktirali su i Štajnfeld i Lečića. Upravo im je glumica dala pristup kompletnom snimku.


Tekst "New York Timesa". Printscreen

U tekstu pod naslovom "Her Film on Sex Assault Depicts Her Own and Fuels a #MeToo Moment" analiziraju se sve izjave prethodnih dana od Danijele i Lečića, kao i pomenuti snimak.

Zaključak je da nema indicija da je razgovor sa snimka uvježbavanje dijaloga.

Također, navode da u dijelima razgovora se ne može razumjeti šta tačno pričaju.

Također, navodi se i zašto je Štajnfeld odlučila da se preseli u Ameriku, zašto nije prijavila slučaj nadležnim institucijama, zašto je nakon devet godina odlučila da o tome progovori u svom autorskom filmu "Hold Me Right" i zašto do nedavno nije željela otkriti ime.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.