ZVIJEZDA U USPONU

Kerim Čutuna o glavnoj ulozi u filmu bh. oskarovca: S Danisom Tanovićem je lijepo raditi, veoma je konkretan

Zadovoljan sam jer je dobro raditi s ljudima koji su dosta stariji od mene, samim tim i iskusniji, kazao nam je, između ostalog, Čutuna

Piše: A. Hodžić

10.5.2021

Čutuna: Volim krenuti od ličnih iskustava. Arhiv

Kerim Čutuna je mladi glumac i student treće godine Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu kojem je pošlo za rukom da dobije jednu od glavnih uloga u novom filmskom ostvarenju bh. oskarovca Danisa Tanovića “Deset u pola”, čije je snimanje počelo prije nekoliko dana u bh. prijestonici.


Značajni svjetovi

Kako ističe, ulogu je dobio na kastingu na koji se prijavio prije nekoliko mjeseci. Za ovog harizmatičnog glumca ovo nije prvi put da se okuša na filmskom platnu.

Za “Dnevni avaz” govorio je o atmosferi na snimanju, izazovima, radu na ulozi te saradnji sa starijim kolegama na setu. On igra Orhana, koji, kako nam je rekao, ima dva svijeta.

- Onaj koji je kreirao njegov otac i onaj koji kreira on zajedno sa svojom djevojkom Lanom. Oba su mu značajna i u njima se dešavaju značajne stvari. Orhan je mojih godina, vrlo brzo sam shvatio o kakvom se karakteru radi. Imamo vrlo slične probleme i razmišljanja. Najizazovnije mi je kreiranje situacija i odnosa s drugim likovima. Volim krenuti od ličnih iskustava, a to mi ova uloga i pruža, dosta smo slični - kazao je Čutuna.

Čutuna: Cijenim svakoga ko se trudi da prati svoje snove. A.Lukenda

Istakao je da je set „Deset u pola“ dinamičan, a proces kreativan.

- To je ono što osjetim nakon nekoliko dana snimanja. Zadovoljan sam jer je dobro raditi s ljudima koji su dosta stariji od mene, a samim tim i iskusniji. Trudim se da budem što prisutniji - iskren je bio Čutuna.

O reditelju i jedinom bh. oskarovcu Danisu Tanoviću ima samo riječi hvale.

- Lijepo je raditi s njim. Veoma je konkretan, zna šta želi, a onda to lako i prenosi na glumce i ostatak ekipe. Ovo je prva saradnja, spojio nas je kasting - kazao je Čutuna.


Holivudski put

Igrao je i u ostvarenju „Tabija“ reditelja Igora Drljače.

- To je moj prvi dugometražni film. Pamtit ću ga po ljudima koje sam upoznao i od kojih sam učio. Sretan sam jer nemam ružnu uspomenu s tog seta - rekao je Čutuna.

Mnogi ga hvale jer, kako kažu, izgledom podsjeća na holivudske glumce. Čutuna je nedavno na Instagramu objavio fotografiju sa svojom djevojkom Naomi Druškić te je uporedio s fotografijom Miraja Grbića i Marije Omaljev. Svi su primijetili sličnost.


Čutuna: Volio bih imati svoj, jedinstven put. Instagram

- Bila mi je interesantna sličnost te dvije fotografije. Meni je bilo smiješno kada sam pomislio da spojim te dvije fotke, a onda sam pretpostavio da će biti smiješno i mojim prijateljima - kroz smijeh nam je rekao mladi glumac.

Istakao je da Miraja izuzetno cijeni.

- Kao i svakoga ko se trudi i prati svoje snove. Volio bih imati svoj, jedinstven put - zaključio je Čutuna.

Par iz svijeta umjetnosti

Djevojka Kerima Čutune je Naomi Druškić, jedna od najuspješnijih bh. pijanistica, koja se prije nekoliko godina pojavila u glavnoj ulozi u holivudskom filmu „Playing with Beethoven“.

- Olakšica je to što smo oboje iz svijeta umjetnosti, oboje shvatamo da se bavimo poslovima koji traže potpuni angažman i predanost, tolerantni smo kad su u pitanju kreativni procesi, podržavamo se i pratimo. Naomi malo više razumije mene kada pričam o stvarima koje radim, dok sam ja slabiji u slušanju tema poput orkestracije i slično, ali se trudim - otkrio je glumac.

Skok u karijeri

- Na trećoj sam godini Akademije scenskih umjetnosti. Osim filma, trudim se obaviti i svoje studentske zadatke na vrijeme. Za skok u karijeri ćemo vidjeti u budućnosti, trenutno ne razmišljam o tome - kazao je Čutuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.