ZAVRŠAVA SE SNIMANJE

Bajrović: Tanović mi je naredio da pustim bradu; Navojec: U rukama oskarovca osjećam se kao Oskar

Bajrović i Đuro igraju ćevabdžije, a Navojec vlasnika lokala gdje oni dolaze da piju kafu i tako čuje njihove tajne

N. Ajnadžić

30.5.2021

Goran Navojec. N. Ajnadžić

U ostvarenju Danisa Tanovića "Deset u pola", čije će snimanje u Sarajevu danas biti završeno, glavne uloge igraju Izudin Bajrović i Branko Đurić Đuro, koji igraju ćevabdžije i prijatelje.

- Jedan od rijetkih zanata u Sarajevu koji će opstati. To je brend sarajevski, kojem ni korona nije uspjela ništa poremetiti - kazao je Bajrović.

Na pitanje je li tema o ćevapima i koji su najbolji previše lokalna, odgovorio je:

- Mislim da priču dvojice prijatelja koji drže dva restorana u Njujorku može zainteresirati ljude isto kao što mogu ćevabdžije. To što se dešava na čarsiji, i oni imaju probleme s kojima se svi suočavaju.


Lokalni kvalitet

Istakao je kako on, odnosno lik kojeg igra u filmu ne traži puno.

- Ali tražim da dijete bude sa mnom, i da mi podari unuka ili unuku. A moje dijete hoće da ode. Lijepa je priča, nije samo lokalna - kazao je Bajrović.

Kroz šalu je rekao da je Tanović zaslužan za njegov izgled.

- Reditelj mi je naredio za zapustim bradu, on zna zašto. Možda nisam dovoljno zanimljiv bez brade - našalio se Bajrović.

Đuro je istakao da mu je ovo treći film koji radi s Tanovićem. Zanimljivo je da on igra ćevabdžiju, a vegetarijanac je.

- Tema ćevapa je ona o kojoj smo svi uvijek govorili, a o kojoj nikad ništa nije snimljeno. Kad radiš, ne razmišljaš o uspjehu. A sve što je kvalitetno lokalno, dobije svoje mjesto globalno. Andrić je pisao lokalno, a uspio je globalno - poručio je Đuro.


Popuštaju Covid mjere

I glumac Goran Navojac dio je ekipe. Danas je bio dobro raspoložen te se našalio da neće otkrivati kako se film završava.

- Imamo sreće da Covid mjere popuštaju i mi se sada radujemo tome da imamo priliku ponovo zarađivati za život. Mladim glumcima je strašno teško u današnje vrijeme. Ima ih puno, a posla je manje. Mi smo bili nekada bili u puno boljoj poziciji od njih - rekao je Navojec.

Njegova uloga je vlasnika lokala u koji dolaze ćevabdžije da piju kafu.

- Znam te njihove tajne. Moj lik se zove Jasko, Jasmin i vrlo je slikovit čovjek - istakao je Navojec.

Kroz šalu govori da je imao nesreću da je već radio s Tanovićem na HBO-ovoj seriji "Uspjeh".

- Tu je zaiskrilo u kreativnom smislu između nas, pa me pozvao i u ovaj projekt. Lijepo se razumijemo kada radimo. Šalu na stranu, bavim se cinizmom da bi zaštitio dušu od sedme sile. Dobro se osjećam u rukama oskarovca, osjećam se kao Oskar - našalio se Navojec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.