DAME SU IZABRALE

Emir Fejzić za „Avaz“: Striptiz na bini za mene je sastavni dio posla

Tijelo je naš alat za rad i treba ga koristiti u potpunosti, iskren je glumac

Fejzić: Uvijek i u svemu treba ostati čovjek. Instagram

Piše: Lejla Karahmet - Pujagić

28.9.2021

Glumačka ekipa hit predstave „Dame biraju“ gostovat će 2. oktobra u Zagrebu. 

-    U Zagrebu igramo u „Ludoj kući“ na poziv Branka Đurića Đure i Renea Bitorajca, oni su divni domaćini - izjavio je za „Avazov“ portal Emir Fejzić.



Ovaj glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti sa Makom Čengićem, Adnanom Gorom, Nancy Abdel Sakhi, Sanjinom Arnautovićem, Davorom Sabom i Daliborom Brkićem čini postavu komedije koja je osvojila cijeli region, i koju je u šest godina vidjelo više od 120.000 gledalaca.


-    Predstava „Dame biraju“ je toliko gledana i toliko tražena, prije svega jer se radi o dobroj komediji koja je začinjena sa tim muškim striptizom na kraju. Ali, prije svega, publika koja dođe na predstavu dobro se zabavi, nasmije se do suza jer su to momci koje možemo vidjeti u svom okruženju i jer su to problemi koje imamo svi i sa kojim se borimo - ističe Fejzić.


On dodaje da je striptiz sam po sebi atraktivan i zanimljiv, još kada on i njegove kolege dodaju malo šarma na sve to, dobije se rezultat da se publika vraća da ih gleda ponovo i ponovo.


Predstava "Dame biraju". Agencije


Pošto skidaju gotovo sve krpice sa svog tijela Fejzić redovno vježba i održava formu.

-    Moram priznati da sam se već navukao na trening, a i lijepo je kad vidimo plodove rada na svom tijelu, to mnogo utječe na samopouzdanje. Skidanje je za mene sastavni dio posla, ne gledam to bukvalno kao skidanje, nego kao dio zadatka koji treba da obavim. Tijelo je naš alat za rad i treba ga koristiti u potpunosti – iskren je glumac.

Za karijeru je spreman svašta podnijeti, ali nikada ne bi nekome naudio zbog posla.

-    Uvijek i u svemu treba ostati čovjek.

Pošto je situacija sa kovidom nesigurna i stalno se pomjeraju i odgađaju igranja predstava, još uvijek ne znaju kada je sljedeće igranje predstave „Dame biraju“, ni gdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.